Urheilu Uutiset

Cocksille kirvelevä kotitappio

Riihimäen Cocks jatkoi urakkaansa käsipallon EHF Cupissa lauantaina. Cocks hävisi Hämeenlinnan Elenia-areenassa pelatun ottelun portugalilaiselle S.L. Benficalle maalein 21–23 (11–11). Tappio tiesi sitä, että Cocksin mahdollisuudet päästä jatkoon lohkovaiheesta ovat enää äärimmäisen ohuen langan varassa. Puolet otteluista on pelattu, ja Cocksin pistetili on yhä avaamatta.  

Täpäriin vierasvoittoihin Hämeenlinnassa yltäneet saksalainen Melsungen ja Benfica jakavat lohkon kärkipaikan neljällä pisteellään. Kolmen viikon kuluttua Hämeenlinnassa vieraileva espanjalainen Helvetia Anaitasuna on kahdessa pisteessä. Cocksin olisi kotiottelun lisäksi käytännössä voitettava molemmat kärkijoukkueet vieraissa.    

Riihimäkeläisjoukkue osoitti jälleen kuuluvansa Euroopan seurajoukkueiden parhaimmistoon. Edellisen kotiottelun tapaan vierailijaa ei päästetty helpolla. Avausjakso oli alusta loppuun intensiivistä ja fyysistä käsipalloa. Molemmat joukkueet perustivat pelitaktiikkansa tiiviiseen puolustukseen, mikä osaltaan teki maalivahdeista puolituntisen sankareita. Sekä Cocksin Vitalii Shitsko että Benfican virkaveli Hugo Costa Figueira liimasivat näyttävästi asemapelissä heitettyjä laukauksia. Lisäksi läpiajoja ja rangaistusheittojakin jäi molempien näppeihin.    

Toisen jakson alussa Cocksilta meni tarpeettoman kauan oman peli-ilon löytämiseen. Benfica tuli tauolta terävämpänä rakentaen nopeasti kolmen maalin johdon.    

Viimeisen vartin aikana Benfican maalivahti Figueira nousi ratkaisijaksi torjuessaan heiton toisensa perään. Cocksin maalihanat pysyivät kiinni kymmenisen minuuttia ja portugalilaiset kirivät jo viiden maalin johtoon.    

Päät eivät silti vieläkään riihimäkeläisleirissä painuneet. Aikalisällä ja pelaajavaihdoilla herätelty joukkue teki vielä kavennuksen. Rönnberg taikoi kookkaan puolustusmuurin lomasta maalin ja joukkue lähti entistä aggressiivisempaan puolustuspelaamiseen.   

Runsaat neljä minuuttia ennen loppua Morozov torjui Benfican Elledo Samedon heiton ja avasi nopean hyökkäyksen. Jani Tuominen päätti läpiajon kavennusmaaliin. Rako oli kutistunut kahteen ja ainakin teoriassa saumat tasapeliin olivat yhä olemassa. Ajassa 59.20 viimeinenkin toivonkipinä sammui. Andrei Novoselovin puolittainen läpiajo päättyi heittoon, jonka edessä Figueira oli voimaton. Novoselovin epäonneksi pallo kimposi kuitenkin ylärimasta kentän suojaverkkoihin.     

– Erittäin hyvä ja dynaaminen joukkue. Aivan loppuminuuteille saakka oli vielä tiukkaa, Benfican päävalmentaja Luis Martinez kehui Cocksia.   

– Aika hyvä peli. Olen tappiosta erityisen surullinen, koska olimme ainoastaan pari maalia perässä ja joukkue taisteli erinomaisesti loppuun saakka, Cocksin luotsi Gintaras Savukynas harmitteli.  

Kuusi maalia heittänyt Nico Rönnberg oli vähämaalisen ottelun toiseksi paras maalintekijä. Vain Benfican Alexandre Cavalcanti ylsi maalia parempaan saldoon.  

– Iso puolustus niillä oli keskellä, mutta aika hyvin me päästiin kuitenkin heittämään läheltä. Niiden veskari otti todella hyvin, varsinkin viimeisen vartin aikana. Meillä oli paikkoja kyllä vähän joka puolelta ja oma puolustuskin oli hyvää. Meidän molemmat veskarit pelasivat myös hyvän pelin, mutta näin se vain kääntyi tänään, Rönnberg tiivisti.  HäSa

  

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020