Uutiset

Cocksille kirvelevä tappio Põlvalle

Riihimäen Cocksin kauden avaus Baltian liigassa sai harmittavan lopun sunnuntaina Viron Põlvassa. Viime kauden Baltian liigan pronssimitalisti Põlva Serviti piti sarjapisteen maalin voitolla numeroin 33–32 (17–17).

Peli oli riihimäkeläisittäin nihkeä ja vain yhden maalin tappio oli toisen jakson valossa jopa pienoinen yllätys. Hyvän avausjakson jälkeen Cocks vajosi omituisen uneliaaseen tilaan ja erityisesti puolustus romahti. Serviti käytti tilaisuuden hyväkseen. Tasaisen avausjakson jälkeen kotijoukkue meni jo viiden maalin johtoon.

Vasta aivan ottelun lopussa riihimäkeläispuolustus palasi kurinalaiseen peliin, mikä siivitti myös huonosti pelanneet maalivahdit parempaan torjuntatyöskentelyyn. Toisen jakson alussa Cocksin Yevgen Umovist ei saanut mainittavasti torjuntoja aikaan, eikä sen parempaan pystynyt uusi ykkösvahti Marius Aleksejev. Lopussa torjuntavuorossa ollut Aleksejev tosin sai uudelleen vireen päälle ja torjui viisi peräkkäistä Servitin hyökkäystä. Apuja Aleksejev toki sai puolustukselta.

Cocksin kiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä viimeinen kavennusmaali syntyi täsmälleen samalla sekunnilla, kun otteluaika täyttyi.

– Oltiin jotenkin unessa ja koko ajan kaksi askelta vastustajaa perässä toisella jaksolla. Kumpikaan maalivahti ei tänään onnistunut ja puolustaminen oli surkeaa, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kritisoi.

– Tänään jos koska olisi ollut mahdollisuus ottaa täältä täydet pisteet. Tässä on nyt syytä katsoa peiliin. Põlva oli selvästi huonompi kuin viime vuonna, Kekki arvioi.

Hallitseva suomenmestari Cocks aloittaa käsipalloliigan keskiviikkona kotiottelulla. Se saa vieraakseen Riihimäelle turkulaisen ÅIFK:n. (HäSa)

Asiasanat