Uutiset

Cocksille kirvelevä tappio Virossa

Riihimäen Cocks palasi lauantaina Baltian liigan vierasmatkaltaan Viron Kehrasta tyhjin käsin. HC Kehra kohensi asemiaan liigan kakkospaikalla otettuaan kaksi sarjapistettä maalein 33–26 (12–11). Tappio vaikeuttaa hieman Cocksin asemaa taistelussa pudotuspelipaikoista, vaikka joukkue vielä pysyi pudotuspeliviivan yläpuolella.

Lauantaista tappiota huonompia uutisia joukkue sai jo perjantaina.

– Meillä oli eilen epäonniset treenit. Maalivahti (Marius) Aleksejevilta meni sormi ja (Vitalie) Nenita loukkasi selkänsä. Nenitan vammasta ei vielä ole tietoa, mutta Aleksejevin tilanne näyttää huonolta. Sormi kääntyi nivelestä irti, joten edessä taitaa olla pitkä tauko, päävalmentaja Kaj Kekki mietti.

Kehran matkalta puuttui myös joukkueen kulmakiviin kuuluva Teemu Tamminen, joka jäi kotiin, koska hänen toinen lapsensa on juuri syntymässä.

Kaikkia puuttuvia pelaajia olisi nyt kipeästi kaivattu. Cocks pelasi aluksi hyvillä tehoilla. Avausjakso oli äärimmäisen tasainen, toisen alussa Cocks kuroi jo pientä etumatkaa. Käsipallossa voimasuhteet voivat olla pienestä kiinni ja nyt sen osoitti torjuntavireensä tauolla kadottanut Yevgen Umovist. Joukkueen kakkosvahti ei toisen puoliajan vanhetessa saanut kerrassaan mitään kiinni.

Kristo Voika sai jäähyn suunsoitosta jakson 18. minuutilla samaan aikaan, kun Kehran parimetrinen takamies Marko Slatinovski oli juuri vienyt kotijoukkueen maalin johtoon. Ylivoimalla Kehra rokotti kahdesti ja Cocksin peli oli lopullisesti sekaisin. Jakson loppu oli sekavaa ja hyökkäyspäässäkin joukkue sortui yksilösuorituksiin. Näin Kehra nappasi lopulta helpon voiton. (HäSa)

Asiasanat