Uutiset

Cocksille mainio viikonloppu

Lauantaina Baltian liigan avauskierroksella pisteen virolaiselta HC Kehralta riistänyt VHC Šviesa joutui sunnuntaina Suomenlahden pohjoispuolella hieman erilaiseen kyytiin. Riihimäen Cocks oli kotonaan kaikilla pelin osa-alueilla niin selvästi vierastaan parempi, että lopputulos 39–21 (21–9) jopa mairittelee vilnalaisjoukkuetta.

Hallitseva Baltian mestari SKA Minsk hävisi Valko-Venäjän paikallisottelussa yllättäen suurinumeroisesti HC Meshkov Brestille. Kun HC Kehra menetti pisteen lauantaina Šviesalle, on Cocks yksin sarjan johdossa kahden kierroksen jälkeen.

Cocksin valmennusjohto juoksutti sunnuntaina avaukseen kokonaan eri miehityksen kuin lauantaina. Vaihtopenkki kiitti luottamuksesta. Tunnustelevan alun ja hetkellisen vierasjoukkueen johdon jälkeen Cocks Nico Rönnberg ja Andrei Buciuman etunenässä mätti maaleja siihen tahtiin, että Šviesan toiveet pistesaaliista alkoivat nopeasti haaleta.

Vierasjoukkueen peli oli jo muutenkin sekaisin, kun Šviesan pelinrakentajalla sumeni. Avauspuolikasta oli vielä pelaamatta runsaat kuusi minuuttia, kun Skirmantas Pleta nykäisi läpiajoon karanneen Robin Sjömanin kumoon heittotilanteessa. Mies hankki tempullaan suoran punaisen kortin ja sai seurata lopun ottelua katsomosta.

Pelikuormitusta …laajemmalle rintamalle

Cocks oli jo ennen Pletan ulosajoa kuuden maalin johdossa. Jani Tuomisen upea työskentely vasemman laitahyökkääjän tontilla, sekä Buciumanin kolmen maalin putki avausjakson loppuun painoi liettualaisten leuat rintaan lopullisesti.

Toisella jaksolla turhautunut joukkue möhli hyökkäyksiä, rikkoi, protestoi ja tarjosi vain vähän hyvää käsipalloa. Cocks sen sijaan pystyi jatkamaan siitä, mihin avausjaksolla jäi. Miehet kentällä vaihtuivat ja mm. Andreas Rönnberg sekä Teemu Tamminen tulivat sekoittamaan vastustajan pakkaa.

Šviesa vaihtoi maalivahtia moneenkin otteeseen, mutta sen enempää Andrius Aksiutovas kuin Edmundas Peledakaan ei ollut häävin tehtävän edessä. Šviesan puolustus oli umpisurkea ja riihimäkeläiset eivät hyvistä heittopaikoista erehtyneet.

Cocks peluutti kaikkiaan 11 eri kenttäpelaajaa. Lisäksi maalissa vastuuta sai Yevgen Umovist. Lauantaina loistavasti torjunut Marius Aleksejev sai siis huilata.

– Piti vähän peluuttaa eri miehiä kuin eilen, ettei kukaan voi luistaa maanantain treeneistä sillä varjolla, että on kaksi raskasta peliä takana, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki naurahti.

– Taka-ajatuksena tässä oli se, että pelaajat pysyisivät hyvässä formussa kevääseen asti, joten pitää peluuttaa eri pelaajia ja jakaa kuormitusta. Lisäksi penkiltä on oikeasti saatava apuja, kun tilanne niin vaatii, Kekki jatkoi.

Vastustajan heikko esitys oli Kekille yllätys.

– Puhuin lauantai-iltana puhelimessa Kristo Järven (entinen Cocksin pelaaja) kanssa. Hän oli nähnyt Šviesan eilisen pelin ja pääpiirteissään valotti, millainen joukkueen pelityyli on. Muuten tämä oli meille täysin vieras ryhmä, Kekki summasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic