Uutiset

Cocksille tärkeä vieras-…voitto kovalla työllä

Käsipalloliigan kärkijoukkue Cocks vahvisti asemiaan vierasvoitolla Helsingin IFK:sta. Työvoitto oli henkisesti tärkeä, mutta kovin paljon juhlimisen aihetta ei itse peliesitys tarjonnut. Numerot 31–33 (14–16) kertovat omaa kieltään siitä, että parannettavaa jäi.

– Ei ollut pelinä häävi. Verrattuna lauantaiseen (Dicken-otteluun) otettiin vähintään kahdeksan askelta taaksepäin, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki arvioi.

– Kyllä se huonous puolustamisesta lähtee. Silloin puolustus ei ole ollut hyvää, jos omiin tulee 30 maalia. Jostain syystä ollaan siellä omassa päässä koko ajan vähän jäljessä ja toisaalta mennään liian helposti vastustajan hitaampaan pelitempoon mukaan, Kekki tuskaili.

Cocks juoksutti avausjaksolla kentälle uuden miehen. Virolainen Siim Pinnonen, 23, sai peliaikaa osin siksi, ettei pitkänhuiskea takamies Gheorghe Safronii ollut lainkaan parhaassa pelivireessä. Alussa maalipaikkoja hassannut Safronii komennettiin lopulta kokonaan vaihtopenkille ja Pinnonen pääsi näyttämään kyntensä.

Nuorukainen valittiin kaudella 2011 vuoden pelaajaksi Viron liigassa. Ensimmäisessä pelissään Cocks-paidassa laitahyökkääjä ei vielä suuria esittänyt. Vasta vajaan parin viikon ajan joukkueen kanssa harjoitellut Pinnonen avasi sentään maalitilinsä, mutta sisäänajoa uusi peluri vielä tarvitsee hitsautuakseen joukkueeseen.

Sekava avausjakso meni Cocksin nimiin. Toisella puoliajalla HIFK:n tehokaksikko Sergei Glinca ja Andrei Orel pisti ison vaihteen päälle. Peli eteni tasaisena. Kotijoukkue IFK käväisi pariin otteeseen jo johdossakin, kunnes Cocks sai Teemu Tammisen, Roman Protcenkon ja Kristo Järven johdolla punnerrettua tulostaululle tasalukemat. Peliaikaa oli jäljellä kuusi minuuttia ja Cocks Tammisen seitsemännen maalin jälkeen 30-29 johdossa, kun Kaj Kekki otti aikalisän. Cocks otti Glincan ja Orelin erikoisvartiointiin, mikä horjutti IFK:n hyökkäyspeliä juuri tarpeeksi, jotta Cocks sai käännettyä tilanteen edukseen.

Kaikkiaan yhdeksän maalia tehnyt Järve painoi tiukkassa tilanteessa vielä kaksi maalia ja kotijoukkue joutui hakemaan pelastusta puolentoista minuutin aikana korkealla puolustuksella. Tavoitteena oli katkoa Cocksin hyökkäykset jo puolesta kentästä, mutta riskitaktiikka petti ja Roni Syrjälä pääsi vielä ennen loppusummeria upottamaan kahdesti. (HäSa)

Asiasanat

Mainos