Uutiset

Cocksille tärkeä ?vierasvoitto Vantaalta

Loukkaantumisten riivaama Riihimäen Cocks venyi arki-illan vieraspelissään tärkeään voittoon. Cocksin tapaan vaisusti käsipallon SM-liigakauden aloittanut Vantaan Atlas hävisi ottelun maalein 24-29 (10-14). Voiton myötä Cocks on edelleen mukana SM-liigan kärkipaikkojen tavoittelussa. Sarjan kärkeen on matkaa neljä pistettä, mutta ykkösjoukkue HC Westillä on yksi peli vähemmän pelattuna.

Cocks matkusti Vantaalle ilman polveaan lepuuttavaa Teemu Tammista. Juuri ennen peliä selvisi, että SM-liigan paras maalitykki on sivussa koko loppukauden. Polven ristiside on poikki ja pelit ovat tältä erää takana.

Pelin avausjaksolla Tammisen jättimäisiin saappaisiin astui nuorten maajoukkueissakin ahkerasti esiintynyt Jani Tuominen. Nuorukainen paukutti ensimmäiseen puoleen tuntiin kuusi maalia, joista yhden rangaistusheittoviivalta. Tehoja riitti, sillä ainoastaan kolme vetoa meni joko ohi tai maalivahdin näppeihin.


Maalivahdin huippupeli

Puolustuspäässä positiivista oli Tomislav Milinkovicin työskentely maalilla. Pienistä loukkaantumisistakin kärsinyt slovenialainen pelasi nyt huippuottelun.

Toisella jaksolla Atlas pääsi hieman jo juoneen mukaan, mutta Tuomisen lisäksi mm. Arttu Tamminen, Antti Valo ja Osmo Tuomi olivat upottaneet maaleja hyvällä prosentilla. Näin parhaimmillaan jo kuuden maalin suuruinen johto kesti hyvin Atlaksen hienoisen loppukirin.

-Kyllä siinä jännitys kuitenkin säilyi loppuun saakka. Sen verran kokemattomia pelaajia oli kentällä, että olisihan siinä voinut sattua mitä tahansa, Cocksin valmentaja Toni Kallio myönsi.

-Kaikki nuorisoketjun pelaajat olivat tänään tosi hyviä. Lisäksi kokeneemmalta puolelta on esiin nostettava Reima Nieminen, joka oli sammaliston Susista (Cocksin farmijoukkue) lainassa. Reima toi tarvittavaa rauhallisuutta peliin, Kallio kehui.

Voitto oli arvokas, mutta totuus on, ettei sen vuoksi kannata suuria juhlia järjestää. Atlas on Cocksin tapaan kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista. (HäSa)