Uutiset

Cocksille tärkeä voitto Baltian liigassa

Riihimäen Cocks otti tärkeän voiton lauantaina kohdatessaan virolaisen HC Kehran. Kotijoukkueen taival on suunnilleen noudattanut käsikirjoitusta, mutta Baltian liigan runkosarja on osoittautunut äärimmäisen tasaiseksi.

Cocks väänsi tahtovoiton maalein 30–26 (15–13) ja nousi sarjan toiseksi. Jos Kehra olisi jaksanut haastaa loppuun saakka ja voittanut pelin, olisivat joukkueen vaihtaneet paikkaa päittäin ja Cocks olisi Kehran sijaan tipahtanut pudotuspeliviivan alapuolelle viidenneksi. Koko kärkiviisikko on tällä hetkellä kahden pisteen sisällä.

– Tilanne on todella kimurantti ja jopa jokainen maali on tärkeä. Viisi joukkuetta on käytännössä tasoissa, joten voi olla, että niitä maaleja vielä runkosarjan päätyttyä lasketaan. Siksi painotin ennen peliä pelaajille, että meillä ei ole varaa minkäänlaisiin virheisiin. Silti taas lopussa nähtiin kaikenlaisia sirkusmaaleja ja avausjaksolla annettiin vastustajalle paikkoja lahjaksi. Voitto tuli, mutta paljon kurinalaisempaa pelin on jatkossa oltava, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki kritisoi.

Ottelun alku kuvasti juuri Kekin kauhuskenaarioita. Pallo karkasi kahdeksan kertaa vastustajalle. Ensimmäisen puoliajan piristysruiskeita olivat Vitalie Nenitan uhrautuvat läpiajot ja Kristo Voikan pelinjohto. Jani Tuominen upotti kaksi rangaistusheittoa ja pelitilannemaalin. Lisäksi jakson kuluessa Gheorghe Safronii alkoi saada heittoihinsa tarkkuutta.

Vahva puolustuspelaaminen ja Yevgen Umovistin torjunnat eivät päästäneet Kehraa aivan iholle, vaikka helppoja maaleja ajoittain lahjoitettiin. Virolaiset olivat jääneet takaa-ajajiksi heti pelin ensi minuuteilla Jorma Käsperin kärsimän jäähyn aikana. Cocks vei ylivoiman 3–0 ja sillä hankittu etumatka kesti tauolle saakka.

Lepp isossa roolissa

Toisella jaksolla Nico Rönnberg toi hyökkäyspeliin annoksen tarvittavaa röyhkeyttä. Rönnbergin viikko sitten saama kylkivamma salli puoli tuntia peliaikaa.

Kun hyökkäyspeli alkoi saada ryhtiä, vuoti vuorostaan puolustuspää. Umovist päästi käsittämättömän helppoja maaleja. Puolustuksessa pelaajien kiire hyökkäämään heijastui huolimattomuutena, mikä ei maalivahdin työtä helpottanut.

Jo viiden minuutin pelin jälkeen Kehra kampesi Dmitro Iankovskyin runnomilla maaleilla tasalukemiin. Tästä ottelu jatkui tasaisena. Jakson puolivälissä Cocksin maalivahtikokelas Kiril Morozov sai ensi kosketuksen edustustehtäviin. Morozov torjui Marko Slastinovskin rangaistusheiton, joten ei ollut yllätys, että hänet vaihdettiin ennen ottelun loppua Umovistin tilalle.

Iankovskyin tarkat vedot nostivat vielä Kehran kahden maalin päähän, mutta Morozovin torjunnat, sekä Safroniin ja Voikan juonimat maalit pitivät Cocksin johdossa ratkaiseville minuuteille lähdettäessä.

Viimeinen sinetti pelille syntyi ajassa 57.24 Marius Leppin kädestä. Niko Leikama katkaisi vastustajan syötön ja vapautti Leppin läpiajoon. Tuloksena olivat 29–25 numerot, joita Voika vielä viime sekunneilla kaunisteli omalla läpiajollaan.

Lepp oli yksi ottelun hahmoista. Cocksin tähtien loukkaantumissuma on antanut virolaiselle vastuuta, mistä mies kiitti tehden viisi maalia.

– Marius alkaa olla pelikunnossa pidettyään ennen meille tuloa pitkän tauon. Tänään hän pelasi hyvin kentän molemmissa päissä, Kaj Kekki kiitteli. (HäSa)

Asiasanat