Uutiset

Cocksille vahva alku loppuottelusarjassa

Käsipallon SM-liigan mestaruuskamppailu käynnistyi torstaina Riihimäen Cocksin täydellisessä hallinnassa. Kotijoukkue oli jokaisella osa-alueella Helsingin Dickeniä parempi. Tylyt loppunumerot kirjoitetaan 32–24 (18–12).

– Siinä vähän terveisiä niille, jotka puhuvat, että meillä on rivit sekaisin ja huono joukkuehenki, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki murahti pelin tauottua.

– Kaikkihan sitä puhuvat, mutta me ei puheista välitetä. Nyt pitää nopeasti nollata tämä peli. Lauantaina lähdetään taas 0–0 -tilanteesta, Kekki muistutti.

Cocksin salainen ase oli ehkä yllättäen Teemu Tamminen. Ennen joulutaukoa maajoukkueen pelissä loukkaantunut Tamminen teki komean paluun. Hänen pelikuntonsa oli alkuviikkoon saakka arvoitus, mutta nyt nähdyn perusteella entinen taito ja röyhkeys ovat tallella.

Tamminen avasi joukkueensa maalitilin toisella minuutilla ja heitti 19 minuutin aikana kuusi maalia. Se oli puolet koko joukkueen maalisaldosta. Dicken vastasi laitahyökkääjiensä voimin. Anton Remy ja Timmy Thor pitivät vierasjoukkueen mukana ottelussa vartin verran.

Cocksin puolustuksen onnistui tukkia keskikenttä, joten kaksosveljekset Benny ja Joacim Broman pysyivät poikkeuksellisen pimennossa. Se oli seikka, joka alkoi vähitellen syödä Dickenin tehoja. Kun Yevgen Umovist oli Cocksin maalissa myös hyvässä vireessä, alkoi marssijärjestys vähitellen olla selvä.

Toinen jakso ei tuonut ihmeitä voimasuhteisiin. Teemu Tamminen käväisi vielä kentällä muutaman minuutin ajan tekemässä seitsemännen maalinsa.

Benny Bromanin ja Filip Söderlundin onnistumisten jälkeen Dicken koki turmiollisen kuivan kauden. Väkinäinen punerrus tuotti kymmenen minuutin ajan pelkkiä ohiheittoja ja hukattuja syöttöjä. Cocks kiitti ja repäisi kymmenen maalin hajuraon, kun peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia.

Loppu oli enää numeroiden kaunistelua ja askelmerkkien hakemista seuraavaan otteluun.

– Tänään pelattiin joukkueena hyökkäyksissä kuvioita ja puolustuksessa ollaan treenattu sitä, että saadaan Bromanit pelattua pois, Tamminen valotti.

– Itse sain vasta maanantaina lääkäriltä luvan pelata. Kaksi ja puoli viikkoa olen toki jo treenannut täysipainoisesti ja käynyt otteluiden lämmittelyissä vähän haistelemassa ilmaa, Tamminen kertasi.

Maalitykki kiitteli myös päävalmentajan ratkaisua.

– Oli Kekiltä hieno veto laittaa minut suoraan aloitukseen. Muistan, kun viime kerralla tulin loukkaantumisen jälkeen ensi kertaa peliin. Pääsin vasta ekan puoliajan puolessa välissä kentälle. Pohkeet meni ihan kramppiin, kun se jännitys laukesi. Nyt pääsin heti juonesta kiinni. Oli hyvä olo alusta asti, Tamminen hymyili.

Helsinkiläisten ilmeistä ja eleistä puuttui kaikki hyvän olon tunteeseen viittaava.

– Olihan meillä paikkoja, mutta ei pistetty palloa sisään. Ja liikaa päästettiin omiin. Ei tässä muuta, kuin rivit kasaan ja puolustus kuntoon lauantaina, Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg mietti. Häsa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic