Uutiset

Cocksin mestaruusputki katkesi Westin juhliin

Mikään ei kasva taivaaseen asti.

Riihimäen Cocks sai huomata, että mestaruuksien voittaminen ei ole ikuista. Kauniaisten HC West hankki seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden tiistaina Riihimäen urheilutalolla. Samalla katkesi Cocksin neljän peräkkäisen käsipallomestaruuden putki.

Nimenomaan West oli kolmena edellisenä keväänä häviävänä osapuolena, kun Cocks juhli Suomen mestaruutta.

Kaksi ensimmäistä finaaliottelua suorastaan ylivoimaisesti voittanut West sai tiistaina huhkia täyden iltapuhteen, että Cocks lopulta taipui.

Puhakka onnistui

Cocks johti ensimmäisen jakson jälkeen 12-10 ja vei peliä ensimmäistä maalia lukuun ottamatta. Cocks oli tiivistänyt merkittävästi puolustusta. Cocksin maalivahti Timo Puhakka torjui hienon ottelun ja antoi seuralleen mahdollisuuden ottelun voittamiseen.

Lauantaina 14 maalia heittänyt Benny Broman pysyi hyvin Cocksin puolustuksen pihdeissä avausjaksolla, vaikka lopulta Broman tekikin yhteensä kuusi maalia.

Cocks vei ensimmäisen jakson kolme tehneen Valdar Noodlan sekä kaksi heittäneiden Antti Rogenbaumin ja Kristo Järven johdolla.

Westin menestyksen kannalta oli ratkaisevaa, että ensimmäisen jakson puolivälissä joukkue vaihtoi maalivahtiaan. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa loistanut Patrik Roslander sai tehdä tilaa kokeneelle Tomi Kurpalle, 34. Kurppa oli ratkaisevassa roolissa kääntämässä ottelua.

Westin yllätyspelaaja Rasmu Hallbäck teki kaksi peräkkäistä maalia toisen jakson kymmenennen minuutin kohdalla ja West siirtyi ensimmäisen kerran johtoon avausmaalin jälkeen, kun peliä oli pelattu 41 minuuttia.

Kamelin lensi ulos

Lopullinen ratkaisu nähtiin nelisen minuuttia ennen loppua, kun Cocksin puolustajajärkäle Dmytro Kamelin huitaisi kyynärpäällään Teemu Hertolaa alapäähän ja joutui ulosajetuksi.

-Olen ylpeä, että pääsimme joukkueen kanssa loppupeleihin. Vaikea kausi, sillä lähtökohdat olivat erilaiset kuin aiemmin. Olimme kotimaisten maalivahtien varassa. Olen tyytyväinen maalivahtien kehitykseen kauden aikana, Cocksin valmentaja Raivo Laast sanoi.

-Viimeisen kuukauden aikana (mm. Baltian liigan peleissä) ongelmamme olivat hyökkäyspäässä, Laast painotti.

Selkävammasta finaaleissa kärsinyt Kristo Järve heitti ottelun kaksi viimeistä osumaa. Järve ei löytänyt samaa virettä kuin runkosarjassa.

-Tällä kertaa jaksoimme pelata 45 minuuttia. Ensimmäisessä ottelussa ei jaksettu oikein mitään ja toisessa pelissä jaksoimme ensimmäisen puoliajan. Tämä peli ratkesi jäähyihin, Järve summasi finaalia.

Källman mestaruuden takuumies

-Uskoimme omaan peliin ja joukkuepeliin. Cocks pelasi enemmän yksilöinä. Peli ratkesi lopullisesti jäähyihin, kun nostimme tempoa, sanoi ensimmäisen mestaruuden voittanut Benny Broman.

Edellinen mestaruus Kauniaisiin meni vuonna 1999, jolloin GrIFK juhli mestaruutta. Siinä joukkueessa pelasi myös Westin kapteeni Tapio Tierala.

Valmentaja Mikael Källman on Westin menestyksen takuumies. Källman valittiin pelaajaurallaan 14 kertaa vuoden käsipalloilijaksi. Hän on aiemmin valmentanut Karjaan BK-46:n kolmeen mestaruuteen.

-Tahtomme voittaa oli erittäin kova, sanoi Källman. (HäSa).

Menot