Uutiset

Cocksin välieräpaikka yhden voiton päässä

Riihimäen Cocksin vahva ote käsipalloliigan puolivälierissä jatkui maanantaina Turussa. Turun IFK ei vuorokauden vaihtuessa ollut keksinyt ihmelääkkeitä riihimäkeläisten kaatoon. Sunnuntain tapaan ottelu päättyi Cocksin suurinumeroiseen voittoon maalein 27–41 (12–21). Ellei valtavia ihmeitä tapahdu, koittaa turkulaisille kesäloma keskiviikkona, kun joukkueet seuraavan kerran kohtaavat Riihimäellä.

Maanantain vierasottelu oli loppulukemien ohella muutenkin pitkälti edellispäivän toistoa. Suurin ero oli se, että nyt turkulaisten heittojen viimeisenä esteenä oli riihimäkeläisten maalivahti Kirill Morozov. Morozov kiitti luottamuksesta ja keräsi 20 torjuntaa.

Avausjakson alku eteni suurin piirtein sillä kaavalla, että Robin Sjöman, Vitalie Nenita tai Teemu Tamminen teki riihimäkeläisille maalin, toisessa päässä Morozov torjui. Toki myös Axel Lindbergille kertyi toisessa päässä torjuntoja ja osaltaan murskalukemia jarrutteli Cocksin pelaajien ohiheitot.

Andreas Rönnbergin johtama hyökkäysvitja teki kuitenkin tarvittavan määrän maaleja ensimmäisen vartin aikana, joten Cocks saattoi kytkeä vaihteen vapaalle. Niklas Manderoos ja varsinkin kasvattajaseuraansa mielellään kiusaava Olli Tamminen, Teemu Tammisen veljenpoika, saivat jonkin verran maaleja aikaan Morozovin selän taa.

Yhteinen nimittäjä niin molemmille jaksoille kuin molemmille peleillekin oli kuitenkin se, ettei turkulaisten peli joukkueena yllä sellaiselle tasolle, jolla Cocksin puolustus olisi aidosti sotkettavissa. Ainoastaan riihimäkeläisten oma motivaatio vaikutti jälleen siihen, että Åbo IFK sai yllättävän paljon maaleja.

– Olisi tietysti mukavampi nähdä, että omiin ei tule 27 maalia, Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki hymähti.

– Toisaalta ymmärrän sen, ettei motivaatio riitä, kun tasoero on näin valtava. Turun joukkue on käytännössä muutamalla vanhemmalla kaverilla täydennetty junnujoukkue, eikä edes hyvä junnujoukkue. Siinä mielessä ei tietysti ole hyvä, että meidän päätyyn tehdään noin paljon maaleja. Mutta pojat odottavat jo sitä, että keskiviikkona homma on ohi ja alkaa parin viikon tiukka fyysinen, tosipeleihin valmistava treeni, Kekki totesi.

Turkulaisten romahdus oli jo sarjataulukkoakin katsoen odotettavissa. Kun Kekki vaihtaa maajoukkueen päävalmentajan silmälasit nenälleen, on konkarivalmentaja joidenkin liigajoukkueiden tilanteesta aidon huolestunut.

– Tämä panee miettimään, että miltä liigapelit näyttävät tulevaisuudessa, jos ja kun Cocks vielä entisestään vahvistuu. Sääliksi käy muita joukkueita, kauden päätyttyä päävalmentajan paikalta väistyvä Kekki pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic