Uutiset

CouCou lähtee hyvällä joukkueella kakkossarjaan

Hattulalainen keilaseura Courun Colaajat on valmiina syyskuussa käynnistyvään Suomen Keilailuliiton kakkossarjaan. CouCou voitti viime kaudella ylivoimaisesti seitsemän joukkueen lohkonsa kolmossarjassa ja on tällä hetkellä Hämeenlinnan Keilailuliiton kovin yleisen tason valtakunnan sarjaa pelaava joukkue.

-Kakkossarja on kolmanneksi korkein sarjataso, mutta meno sielläkin on jo todella kovaa. Hämeenlinnan seuroista meitä korkeammalla on viimeksi ollut Kiila, joka keilasi ykkössarjassa 2000-luvun alussa, kertoo CouCoun joukkueenjohtaja Aki Aarikka.

CouCoun joukkueessa keilaavat alkavalla kaudella Aarikan lisäksi Juho Mäkelä, Mikko Ylitalo, Lauri Sipilä, Mikko Nieminen, Olli Hirvonen, Jere Hyyryläinen, Sami Olsson ja Jussi Hautakoski.

Uusia miehiä joukkueessa ovat farmipelaajat Mäkelä, Ylitalo, Sipilä ja Hirvonen. Mitä tahansa kourun kolaajia he eivät ole, sillä Lohjan Rännimestareiden Mikko Ylitalo on vuoden 2004 nuorten MM-pronssimitalisti ja Juvel Teamin juniori Lauri Sipilä viime kauden ikäkausimestari (15-vuotiaat) ja junnutourin ykkönen.

Myös Juho Mäkelä on RäMen liigajoukkueessa heittänyt kova keilojen kaataja.

-Olemme saaneet porukkaamme hyviä keilaajia ja tavoitteet asetamme sen mukaan. Hämeenlinna on keilailun kartalla aika hyvin esillä ja mielestäni täällä pitäisi olla joukkue ykkössarjassa jo ensi vuonna.

-Paikkakunnalla on menestyneitä keilaajia, mutta valtakunnan sarjoissa pärjääminen vaatii useamman hyvän heittäjän. Viime kaudella heitimme kolmossarjassa nelimiesjoukkuein, mutta kakkosessa pitää olla yksi pelaaja enemmän, Aarikka muistuttaa.

Joukkuehenki ei rakoile

CouCoun valtteja on hyvä henki. Sarjakierroksille latautuminen onnistuu, vaikka varsinaisia yhteisharjoituksia ei ennätetä juurikaan pitää.

-Jokaisella heittäjällä riittää urakoitavaa myös henkilökohtaisella tasolla. Ja yksinhän sitä palloa siellä radalla kuitenkin pyöritellään, Aarikka kuvailee.

Tasaisuus on myös ase, jolla valtakunnansarjoissa menestytään.

-Voittaminen ja bonuspisteiden metsästäminen vaatii aina kovaa päätä. Sarjakierroksilla pelaamme kaikki kaikkia vastaan, eli varsinaisia tulostavoitteita ei voi asettaa, Aarikka sanoo.

-Muutama onnistuja pitää silti porukasta aina löytyä, muistuttaa kovissa keilakisoissa rutinoitunut Mikko Ylitalo.

Courun Colaajat aloittaa kuuden kierroksen kakkossarjan syyskuun 10. päivänä Helsingissä. Neloslohkossa CouCoun haastavat Boltsi-72 (Helsinki), Jyrä (Helsinki), Munsons BC (Helsinki), Siniset (Riihimäki) ja Tuubi (Ylöjärvi).

-Luvassa on taatusti kovia otteluita, mutta toivottavasti kaikki sujuu yhtä hyvin kuin viime kaudella. Tuolloin voitimme lohkomme tuhannen pisteen erolla kakkoseen, Aki Aarikka muistelee. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic