Uutiset

Craig Schira pelaa HPK:ssa eniten

Kanadalainen puolustaja Craig Schira pelaa HPK:ssa ja jääkiekkoliigassa toista kauttaan. Hän on ollut HPK:lle erittäin hyvä vahvistus.

HPK:n valmentajatkin luottavat Schiraan, joka pelaa isoja minuutteja palkkansa eteen. Hänen tämän kauden peliaikakeskiarvonsa on 24.46. Se on HPK:ssa selvästi kovin lukema ja koko liigassakin kolmanneksi suurin peliaikakeskiarvo. Niukasti edellä ovat HPK:n torstaisen vastustajan Rauman Lukon Mikko Kousa (25.10) ja Porin Ässien Esa Lindell (24.59).

Tehojakin Schiralta on löytynyt, tällä kaudella miehen saldo on tähän mennessä 5+17=22. Liigan puolustajien pistepörssissä Schira on kahdeksas, mutta kärki (Tapparan Teemu Aalto 9+17) ) on vain neljän pisteen päässä.

– Nautin pelaamisesta. Haluan pelata enemmän kuin vähemmän, juttelee Schira, 26, hymyssä suin Kerhon Lukko-pelin mediatilaisuudessa keskiviikkona.

Tiistaina Tampereella Schira laukoi voittomaalikisan ratkaisuosuman ja HPK palasi Tampereelta kaksi pistettä rikkaampana. Rankkarikisaan Schira pääsi ensimmäisen kerran ja tulosta tuli heti.

– Olihan se yllätys. Menin jatkoajan jälkeen vaihtoaitioon istumaan ja seuraamaan voittomaalikisaa. Sitten valmentaja määräsikin minut ampumaan. Kieltämättä se oli yllätys. Hetken mietin penkillä, mitä teen. Ajattelin, ettei minun kannata yrittää harhautusta, joten päätin laukoa, Schira selvitttää.

Schira sanoo viihtyneensä hyvin Hämeenlinnassa perheensä kera. Hänen poikansa Walker täytti keskiviikkona vuoden, joten isän voittomaali tuli myös juniorin synttärien kunniaksi.

Kanadalaisen jääkiekkoilijan unelmana on pelata NHL:ssä, eikä Schira tee poikkeusta.

– NHL on tavoitteenani. Haluan pelata siellä jossain vaiheessa uraani. Ensi kaudesta en osaa kuitenkaan vielä sanoa. En tiedä, missä silloin pelaan. Tarjouksia en ole saanut ja fokukseni on nyt tässä kaudessa, hän vakuuttaa.

Tasapeliä odotellessa

HPK saa torstaina vieraita Raumalta. Rutinoitu Lukko lähti kotikaupungistaan alkuviikosta reissuun, joka vei tiistaiksi Lappeenrantaan. Lukon reissubussi on torstai-iltana Ritariareenan edustalla ja pelin jälkeen on edessä kotimatka Raumalle.

Kerho ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat tasan. Lukko vei tiukan taiston Äijänsuolla ja Kerho otti kahden pinnan voiton kotiareenassaan.

Tilastoja tutkimalla voi tulla helpostikin johtopäätökseen, että pitkään pelataan torstainakin. HPK on vienyt pelinsä peräti 17 kertaa yli varsinaisen peliajan – jatkoajalle tai peräti voittomaalikisaan saakka. Lukko on vetänyt kuitenkin vielä paremmaksi. Sen pelit ovat venyneet 20 kertaa yli varsinaisen peliajan.

Hämeenlinnan Lukko tulee lievästi vaivaisena. Joukkueen huippuhyökkääjät Aaron Gagnon ja Ville Vahalahti ovat sairaslistalla. Lukolla kuitenkin piisaa päteviä pelimiehiä aukkojen paikkaamiseen. (HäSa)

Asiasanat