Uutiset

Cup-pokaali palasi Cocksille

Käsipallon 2000-luvun menestyksekkäin seura Cocks palautti kahden vuoden tauon jälkeen Suomen Cupin kannun Riihimäelle. Mestaruus oli seuralle jo viides. Samalla täyttyi yksi kauden kolmesta tavoitteesta. Jäljellä ovat vielä SM-kulta ja Baltian liigan finaalipaikka.

– Nälkää riittää keväälle ihan varmasti. Ei näitä hommia muuten kannattaisi edes tehdä, painotti Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki.

Cup-voitto tuli tyylipuhtaalla suorituksella, johon ei paljon jäänyt lisättävää. Helsingin Dicken oli vastaantulija pelissä, joka päättyi numeroin 35–30 (19–14).

Dicken jännitti finaalia

Ottelu oli jo avausjaksolla riihimäkeläisten hallintaa. Lauantaisen välierän joulutunnelmista oli palattu maanpinnalle ja peli kulki. Pirkkolan palloiluhallin salintäysi yleisö ja ottelun tärkeys näkyi selvästi Dickenin otteissa. Pelaajat hermoilivat, hukkasivat palloja ja maalia kohti tähdätyistä heitoista huomattava osa oli helppoja marjoja Cocksin maalivahdille Yevgen Umovistille. Viiden maalin ansaittu johto sai helsinkiläisten hartiat painumaan.

Toisen jakson alussa riihimäkeläisten peliin osui pieni suvantovaihe. Gheorghe Safroniin jäähyn aikana Dicken kavensi hiukan ja hieman yllättäen vielä omalla alivoimallaankin helsinkiläiset saivat pelin kulkemaan yhden kavennusmaalin arvoisesti. Niinpä alle kymmenessä minuutissa Cocksin johto oli kaventunut viiteen maaliin.

Lisäksi Dicken otti vuorotellen sekä Kristo Järveä että Teemu tammista erikoisvartiointiin, mikä hetkittäin johti sekaannuksiin Cocksin muuten kontrolloidussa hyökkäyspelissä. Pallo pomppi myös muutaman kerran ratkaisevalla hetkellä riihimäkeläisittäin väärään suuntaan. Mm. Dickenin ykköstykki, entinen Cocks-pelaaja Valdar Noodla pääsi muutaman kerran viimeistelemään ns. rebound-pallon Cocksin maaliverkkoon.

Cocks rauhoitti peliä

Toisen puoliajan vanhetessa asetelmat palasivat taas ennalleen. Cocksin pelin tärkeät lenkit, Tammisen ja Järven ohella niin Antti Rogenbaum kuin Antti Valokin sommittelivat rauhallisesti hyökkäyskuvioita. Pelitempon rauhoittaminen tuotti tulosta ja Cocks lähti parhaimmillaan jo kahdeksan maalin karkuteille.

Dicken otti vajaat viisi minuuttia ennen loppua aikalisän. Joukkueen päävalmentaja Thomas Lindström kokeili epätoivoisessa tilanteessa upporikasta ja rutiköyhää ottaen maalivahdin pois. Ylivoimamiehityksellä joukkue pystyi hieman siistimään numeroita, mutta todelliseen haastamiseen eivät eväät riittäneet.

Cocks voitti Cup-mestaruuden joukkueena. Sitä kuvastivat myös pelaajakohtaiset maalilukemat. Järve ja Safronii kurittivat vastustajaa kahdeksan kertaa, Tamminen seitsemän ja Rogenbaum kuuden maalin edestä. Monipuolisen hyökkäyspelin ohella vankka puolustus oli avainasemassa.

– Puolustusmuotoa, mitä tänään käytettiin, ei ole koskaan harjoiteltu. Esittelin sen vasta pukukopissa ennen peliä. Hyvin pelaajat sen kuitenkin omaksuivat ja noudattivat sitä, Kekki kehui.

– Tänään voitettiin joukkueena. Pelaajat noudattivat pelitaktiikkaa alusta loppuun ja ilme oli aivan toinen kuin eilen. Aina jotain pientä parannettavaa jää, mutta hyvä näin, Kekki hymyili.

Palkintojen jaossa käsipalloliiton puheenjohtajaa Jari Henttosta avusti Olympiakomitean uusi puheenjohtaja Risto Nieminen. Peliä oli seuraamassa myös Olympiakomitean entinen pääsihteeri Jouko Purontakanen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic