Uutiset

Cupin välieräpaikka täpärästi Cocksille

Karjaan BK-46 pisti yllättäen Riihimäen Cocksin ahtaalle, kun joukkueet karsivat paikasta käsipallon Suomen Cupin välieriin. Cocks vei lopulta tuskaisen ottelun niukoin numeroin 35–33 (20–13).

Avausjakson alku oli tasainen. BK pyöritti kaksi edellistä kautta Cocksissa pelanneen Andreas Rönnbergin johdolla idearikasta ja kurinalaista hyökkäyspeliä. Lisäksi joukkue sai varsinkin jakson puolivälin vaiheilla hieman apua rangaistuksista. Ne tuntuivat kasaantuvan lähes pelkästään riihimäkeläisille. BK hyödynsi pelaajien fyysistä kokoeroa saaden tilanteet näyttämään usein todellista dramaattisemmilta.

Jakson lopussa nähtiin väläys normaalista Cocksista ja kotijoukkue kiihdytti vakuuttavan tuntuiseen seitsemän maalin taukojohtoon. Peli näytti ratkenneelta, mikä kostautui nopeasti.

Reilu johto antoi hyvänolontunteen, joka näkyi huolimattomuusvirheinä. Erityisesti Cocksin oikea takamies, portugalilainen Diego Silva hassasi palloja toistuvasti. Sama mies oli unessa myös puolustuspäässä ja BK:n Oscar Kihlstedt sai turhankin helposti heittotilaa. Myös puolustus kokonaisuutena oli vain varjo totutusta. Rönnberg marssi toistuvasti liian lähelle kuuden metrin viivaa ja heitot uposivat pelottavalla tarkkuudella. Kun myös maalivahti Vitalii Shitskolle sattui kehno päivä, kipusi BK Rönnbergin maalilla kymmenen minuuttia ennen loppusummeria maalin päähän. Maalinsa jälkeen Rönnberg sai pienen kolhun ja oli parin hyökkäyksen ajan huollossa.

Kun runkopelaajan oli penkillä, Cocksin laitahyökkääjä Andrei Novoselov keskeytti BK:n läpiajon ja tasoitusmaali jäi saamatta. Perään Aliaksandr Tsitou väänsi tärkeän tahtomaalin. Peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia ja kotijoukkue siirtyi helpottavaan kolmen maalin johtoon.

BK:n päävalmentaja Teddy Nordling otti vielä aikalisän. Jotta jännitys säilyisi loppuun saakka, sai Cocksin Vitalie Nenita ottelun loppuajaksi jäähyn. Ylivoimakaan ei vierailijoita auttanut, sillä Cocks sai pidettyä palloa niin, ettei omiin tullut loppuhetkillä kuin yksi osuma.

Nico Rönnbergin ja Teemu Tammisen henkilökohtainen osaaminen oli arvossaan. Joukkuepelin ollessa hukassa tarvittiin runkopelaajilta tehokasta viimeistelyä. Rönnberg osui 11 ja Tamminen yhdeksän kertaa. Silti molempia kismittivät puolustuspään virheet.

– Monta vetoa tuli melkein lattiasta. Ne ovat maalivahdille pahoja. Keskipuolustus olisi kuitenkin voinut nousta enemmän vastaan. Nyt Gea (isoveli Andreas) pääsi liikaa heittämään lempipaikaltaan seitsemästä metristä, Rönnberg ruoti.

Tamminen sadatteli lisäksi joukkueen saamia rangaistuksia.

– En tajua näitä tuomioita. Esimerkiksi toi viimeinen tilanne, jossa Kihlstedt löi minua heittotilanteessa kyynärpäällä palleaan. Vapaaheitto tuomittiin niille, Tamminen puhisi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic