Uutiset

Dan Spang siirtyy Ruotsiin

HPK menettää yhdysvaltalaisen puolustajansa Dan Spangin Ruotsiin. Spang, 29, pelaa loppukauden Ruotsin pääsarjaa jönköpingiläisen HV-71:n paidassa.

Spang pelasi HPK:ssa 42 liigaottelussa. Hänen saldonsa oli 3+13=16 (–4). Hyvin liikkuva yhdysvaltalainen sai HPK:ssa paljon peliaikaa. Hän pelasi ottelussa keskimäärin 23.42, eniten Kerhon pelaajista.

– Spang sai tällaisen mahdollisuuden, emmekä halunneet estää hänen siirtymistään Ruotsiin. Selvää oli jo, ettei meillä ollut mahdollisuutta pitää Spangia HPK:ssa ensi kautta, sanoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Kerhon valmennusjohtoa maanantaisessa HIFK-ottelun ennakkotilaisuudessa edustanut Kari Lehtonen myöntää, että valmennusjohto olisi halunnut pitää Spangin Kerhon joukkueessa.

– Ymmärrän kuitenkin tämänkin ratkaisun. En halua lähteä sitä kommentoimaan sen enempää, Lehtonen tuumaa.

HPK kertoi maanantaina myös kahdesta jatkosopimuksesta. Puolustaja Ossi-Petteri Grönholm, 31, jatkaa HPK:ssa ainakin kaksi seuraavaa kautta. Kerho käytti myös Antti Aarnion, 31, ensi kautta koskevan option.

– Tämän kauden perusteella ei jatkosopimusta HPK:n kanssa tarvinnut kauan miettiä. Molemmat osapuolet haluavat samanlaisia arvoja ja tietävät, mitä toisiltaan saavat. Vaikeuksien jälkeen olen jääkiekkoilijana herännyt taas eloon, hyvää kautta pelaava Grönholm kertoo.

– Olen saanut tällä kaudella arvostusta valmentajiltamme ja peliaikaa on tullut. Minulla on ollut oma lokero joukkueessa. Sitä kautta tulee onnistumisen tunne, hän jatkaa.

Grönholmin mukaan Kerho menettää Spangin myötä kiekollisen johtajan.

– Nämä siirrot ovat kuitenkin jääkiekon arkipäivää. Joka pelaaja kaukalossa yrittää tosissaan. Pelin aikana ei tule mieleen, kenen kanssa on aikaisemmin pelannut.

Uusia etsitään

Jääkiekon siirtoaika päättyy torstaina. Selvää on, että erittäin moni seura eri puolilla Eurooppaa hakee joukkueeseensa vahvistuksia. Yksi tällaisista seuroista on HPK, jolle Risto Korpelan mukaan vapautui taloudellisia resursseja hankintoihin Spangin lähdön myötä.

– Pelaajakoordinaattorimme Janne Laukkanen kartoittaa koko ajan tilannetta. Vielä meillä ei kuitenkaan kerrottavaa uusista pelaajista. Haemme joka tapauksessa joukkueeseen yhtä hyökkääjää ja yhtä puolustajaa. uskon, että meitltä tulee uutisia ennen kuin siirtoaika umpeutuu, Korpela selvittää.

HPK:n materiaali on tällä hetkellä hyvin kapea. Joukkueella on 13 tervettä hyökkääjää ja vain kuusi puolustajaa, kun Joni Tuominen on yhä sairaslistalla. Tuominen tosin on palaamassa pelihommiin mahdollisesti jo viikon lopulla.

Summasen HIFK Ritariareenaan

Kerho jatkaa liigaa tiistaina kotiottelulla Helsingin IFK:ta vastaan – ilman Dan Spangia. HIFK:ssa on tapahtunut paljon sitten tammikuun tasausotteluiden. HIFK hävisi kahdesti Kerholle ja muutti sen jälkeen valmennusjohtoaan. Raimo Summanen on ottanut vetovastuun stadin kingeissä. Summasen HIFK:lla on alla kaksi voittoa (SaiPa ja Kärpät)) ennen Rinkelinmäen reissua.

HIFK on myös vahvistanut joukkuettaan sitten edellisten Kerho-peliensä. Yhdysvaltalainen Corey Elkins ja ruotsalainen Mika Hannula ovat uusia HIFK-hyökkääjiä.

Olli Salo…jatkaa A-nuorissa

HPK:n edustusjääkiekko on tehnyt jatkosopimuksen myös seuran A-nuorten joukkueessa hyvää työtä tehneen Olli Salon kanssa. Salo jatkaa Kerhon A-nuorten peräsimessä kaksi seuraavaa kautta.

– Ei kai ole epäselvää, miksi teimme Salon kanssa jatkosopimuksen. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä hänen työhönsä, Korpela kehuu.

Salon johdolla HPK saavutti viime keväänä A-nuorten SM-pronssia. Kerho on tämän kauden nuorten liigassa kärjessä. Kotietu sarjan puolivälieriin alkaa olla käytännössä varma, vaikka viime aikoina joukkueen peli on jonkin verran yskähdellyt. (HäSa)

Asiasanat

Mainos