Kanta-Häme Uutiset

Danske Bank aloittaa yt-neuvottelut, joissa enintään sata työpaikkaa vähenee ja kymmeniä uusia syntyy

"Tavoitteena on varmistaa pankin kilpailukyky myös tulevaisuudessa."
Kuva: Seppo Pessinen, arkisto
Kuva: Seppo Pessinen, arkisto

Danske Bank aloittaa Suomen toiminnoissaan yt-neuvottelut, joissa voi vähentyä yhteensä yli sata työtehtävää. Pankin mukaan toteutettavien muutosten myötä saattaa vähentyä enintään 33 esimiestehtävää ja enintään 75 toimihenkilö- ja asiantuntijatehtävää.

Dansken mukaan avoinna on samaan aikaan 40 uutta tehtävää ja yt-neuvotteluissa työtehtäviä voi avautua lisää. Pankin mukaan asiakkaita palvelevien asiantuntijoiden määrä säilyy lähes ennallaan.

Neuvotteluiden tarkoituksena on pankin mukaan yksinkertaistaa organisaatiorakennetta ja vähentää esimiestehtäviä. Danske Bankin lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen kertoo, että neuvottelut koskevat noin 600 henkilöä. Danske Bankilla on Suomessa noin 2 000 työntekijää.

– Pyrkimyksemme on yksinkertaistaa organisaatiorakennetta, vähentää esimiestehtäviä ja yhdistää yksiköitä entistä vahvemmiksi yksiköiksi. Vasta neuvotteluiden aikana täsmentyy, mihin konttoreihin ja mihin tehtäviin mahdolliset henkilövähennykset kohdistuvat, Tikkanen kertoo.

Uudelleenjärjestelyjen taustalla ovat muutokset toimintaympäristössä ja asiakaskäyttäytymisessä, ja suunniteltujen muutosten tavoitteena on varmistaa pankin kilpailukyky myös tulevaisuudessa, Danske Bank kertoo tiedotteessa.

Viime vuosina Danske Bank on supistanut pankkikonttoriverkostoaan selvästi. Kanta-Hämeessä yhtiölle on enää yksi konttori Hämeenlinnassa. Seuraavaksi lähimmät konttorit sijaitsevat Lahdessa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Tampereella.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat pankissa ensi viikolla ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic