fbpx
Uutiset

Danske Bank, Nordea ja Handelsbanken vahvistavat: liikemies Rotenberg nostanut oikeusjutun pankkeja vastaan


Nordea, Danske Bank ja Handelsbanken vahvistavat, että venäläisliikemies Boris Rotenberg on nostanut pankkeja vastaan oikeusjutun.

Pankkeja vastaan Helsingin käräjäoikeudessa nostetusta kanteesta kertoi alun perin perjantaina uutistoimisto Bloomberg. Sen mukaan Rotenberg syyttää Nordeaa, Danske Bankia, OP Yrityspankkia ja Svenska Handelsbankenia palvelusopimuksen rikkomisesta liittyen Yhdysvaltojen asettamiin pakotteisiin.

Asiasta kertoi muun muassa Dagens Industri ja Suomessa Taloussanomat.

STT ei ole toistaiseksi saanut OP:ta kiinni. Muut kolme pankkia eivät halunneet kommentoida oikeusjuttua millään tavalla.

– Yksittäisiä asiakkaita koskevia tietoja ei kommentoida, sanoi Handelsbankenin viestintäjohtaja Pirjetta Soikkeli STT:lle.

Soikkelin mukaan tieto kanteesta on tullut heille perjantaina.

– Danske Bank suhtautuu rahanpesun estämiseen sekä niihin liittyviin pakotteisiin erittäin vakavasti ja on tehnyt paljon merkittäviä toimenpiteitä varmistaakseen, että toimintamme on säädösten mukaista, sanoo puolestaan Danske Bankin lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvalla liikemies Boris Rotenbergilla on myös Suomen kansalaisuus. Yhdysvallat on Ukrainan kriisin alettua asettanut pakotteita useita venäläisiä vastaan, myös Rotenbergiä.

Rotenberg ei ole eurooppalaisilla pakotelistoilla, mutta kiistassa on kyse siitä, että eurooppalaisten pankkien pitää noudattaa Yhdysvaltojen asettamia, yksityishenkilöihin kohdistuvia pakotteita, jos ne haluavat jatkaa yhteistyötä amerikkalaispankkien kanssa, kertoo Dagens Industri Bloombergiin viitaten.

Bloombergin mukaan kanne on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen 4. lokakuuta.

https://www.di.se/live/rysk-oligark-stammer-nordea-shb-och-danske-bank-for-avtalsbrott/
https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005871645.html

Asiasanat

Menot