fbpx
Uutiset

Debbien muovilinnut lisääntyvät omia aikojaan

New Hampshiren Kingstonissa asuva Debbie Barber on tavannut asuttaa takapihallaan kahdeksaa muovista flamingoa. Hän on jopa huolehtinut lintukuvatusten vaatehuollosta ja ottanut aina kaksi niistä mukaan matkoilleen.

Kaksi viikkoa sitten Debbien muoviflamingot varastettiin. Debbie Barber oli murheen murtama, kunnes asiat pian alkoivat kääntyä parempaan suuntaan.

Ensin tienposkesta löytyi kaksi muovista flamingoa. Ja se oli vasta alkusoittoa. Joku oli jättänyt poliisilaitokselle kahdeksan muoviflamingoa rouva Barberin tarpeisiin. Näin flamingojen lukumäärä ylitti jo kahdella alkuperäisen nokkaluvun.

Tämän jälkeen hätiin ehti muuan nainen, joka ajoi lähes 100 kilometrin matkan tuodakseen Debbielle kahdeksan muoviflamingoa. Ja vielä tämänkin jälkeen joku oli jättänyt Debbien kuistille kaksi flamingoa.

Nyt Debbiellä on kasassa 20 muoviflamingoa. Hän epäilee, että niiden puvustaminen alkaa jo muistuttaa kokopäivätyötä. Jouluksi Debbie puvustaa ainakin osan flamingoista poroiksi.

STT

Madonnan suurin haave on tehdä elokuva

Popkulttuurin monipuolisuusihme Madonna haluaa elokuvaohjaajaksi. Confessions On A Dance Floor -albumillaan muun muassa Amerikan, brittien ja Suomen listojen kärkipaikat vallannut tähti kertoi haaveistaan brittiläisen tv-aseman Channel 4:n haastattelussa.

Samainen Channel 4 esittää joulukuun alussa Madonna-dokumentin I’m Going To Tell You A Secret. Dokumentin tekovaiheessa Madonnalle tuli mieleen, että sitähän voisi itsekin joskus ohjata.

– Haluaisin tehdä elokuvan. Opin dokumentin tekemisen aikana paljon elokuvien tekemisestä ja siitä, miten tarina kerrotaan. Kun seuraavan kerran olen mukana tällaisessa hankkeessa, haluan itse päättää mitä tehdään ja miten, sanoo Madonna, jonka aviomies Guy Ritchie on ammatiltaan elokuvaohjaaja.

Madonna povasi haastattelussa yhdeksänvuotiaalle Lourdes-tyttärelleen merkittävää uraa popmusiikin saralla.

– Lourdes on hyvä tanssija ja hyvä laulaja. Hän tulee vielä jonain päivänä jatkamaan työtäni tällä alalla, Madonna uskoo.

STT

Ilkeät juorut leviävät nopeimmin

Wyomingilainen professori Martin J. Bourgeois on kiinnostunut juorujen ja huhujen leviämisestä. Hänen tutkijaryhmänsä tarkoituksena on myös selvittää, mikä tekee joistakin juoruista ja kaupunkisaduista muita pitkäikäisempiä.

Martin J. Bourgeois sanoo, että juorujen ja huhujen leviämisestä vastaavan ihmistyypin luonteenpiirteistä on jo paljon tietoa.

– Jos ihmisellä on tuskainen, huolestunut ja epävarma olo, hän panee huhuja liikkeelle keskimääräistä useammin. Tähän liittyy, että huhut ovat paljon useammin kielteisiä kuin myönteisiä.

Ryhmätasolla juorujen leviämistä on vaikeampi ennakoida. Siinä tilanteessa on jo niin paljon muuttujia mukana, Bourgeois luonnehtii.

– Jos saamme selville, miten huhut saavat alkunsa ja miten ne leviävät, voimme paremmin taistella niitä vastaan. Varsinkin niitä juoruja vastaan, jotka ovat valheellisia ja joilla on haittavaikutuksia, Bourgeois lisää.

Ikävistä huhuista ovat saaneet kärsiä muun muassa jättiyhtiöt ja valtionhallinto. Ei siis ihme, että juorututkimukseen on löytynyt määrärahaa 640 000 euroa.

STT

Ilmapallomatkalle uusi korkeusennätys

Ilmapallolla lentämisessä on tehty uusi korkeusennätys. Upporikas intialainen liikemies nousi kuumailmapallon kyydissä 21 290 metrin korkeuteen.

Vijaypat Singhania teki uuden korkeusennätyksen Bombayssa lauantaina. 67-vuotias uskalikko nousi yläilmoihin paineistetun alumiinikapselin sisällä.

Ilmapallolla lentämisen korkeusennätyksen menetti Britanniassa asuva ruotsalainen Per Lindstrand. Hänen 17 vuotta ykköspaikalla kestänyt ennätyskorkeutensa oli 19 810 metriä.

STT

Menot