Kolumnit Uutiset

Demari ampuu sädetykillä ja sulattaa aivot

Suojelupoliisi pitää Alexander Stubbin (kok.) kotiin kohdistettua ilkivaltaa erittäin harvinaisena tapauksena Suomen poliittisessa ilmastossa, eikä usko, että poliitikkoihin kohdistuva konkreettinen uhka olisi kasvanut. Tapauksen tutkinnanjohtajan mukaan ilkivaltaan ei sisälly poliittisia piirteitä.

Aijaa. Stubbin koti valikoitui kohteeksi ilmeisesti ihan sattumalta, eikä siksi, että hän on valtiovarainministeri? Uskoo ken haluaa.

Suojelupoliisi on yhtä pahasti kujalla. Poliitikkojen koteihin kohdistuu todellisuudessa jatkuvasti ilkivaltaa ja häirintää. Erilaiset uhkailut ovat etenkin nettimaailmassa päivittäisiä.

Näistä teoista ei vain ole ennen joutunut käytännössä koskaan vastuuseen, eikä poliisi ole suhtautunut niihin vakavasti. Ministerien osalta ollaan luonnollisesti tarkempia, mitä esimerkiksi ex-kansanedustaja Ismo Soukola (ex-ps.) eduskunnan puhepöntöstä hiljan kritisoi, kun oli poliisin ammatissaan joutunut turvaamaan Stubbin kotia jo vuosia sitten.

Todellisuudessa poliittinen väkivalta on rantautumassa myös Suomeen ja lienee vain ajan kysymys, kun joku enemmän tai vähemmän syyntakeinen ääriajattelija saa päähänsä toteuttaa täkäläisen Utöyan tai poliitikkoon kohdistuvan attentaatin mallia Olof Palme tai Anna Lindh.

Jaa että mikä johtaa näin pessimistiseen arvioon? Kun tässä on harrastellut politiikkaa pelkästään paikallistasolla, niin ilkivaltaan, häirintään ja tappouhkailuun on alkanut jopa jo turtua.

Nyt useiden kuukausien ajan on esimerkiksi ollut päällä keissi, jossa äärioikeistolaisia fantasioita elättelevä ja todellisuuden tajunsa hukannut henkilö on toistuvasti käynyt pesäpallomailan kanssa pyörimässä ihmisten nurkissa, tuhonnut postilaatikoita ja roskiksia kaatamalla näihin itse sekoittelemiaan kemikaalilitkuja, jättänyt uhkailevia viestejä ja naarmuttanut autoa.

Kyseisen henkilön nettikirjoittelun perusteella hän uskoo, että minä johdan demariryhmää, joka pommittaa hänen asuntoaan sädetykillä, mikä taas vaikuttaa hänen aivoihinsa ja saa ruumiinosat tärisemään. Koska sädettäminen ei vain lopu, hän suunnittelee isoa ”offensiivia” vainoajiaan vastaan.

Nämä muut kotirauhansa menettäneet eivät liity millään tavalla edes politiikkaan. Heidän on jokseenkin vaikea ymmärtää, että lukuisista rikosilmoituksista huolimatta poliisi ei reagoi asioihin käytännössä lainkaan.

Politiikassa ja erityisesti maahanmuuttoasioiden parissa toimiville se ei valitettavasti ole mikään yllätys.

Päivän lehti

4.4.2020