fbpx
Uutiset

Demarien hallituskumppanit odottavat pääministeri Rinteeltä selitystä tiistaihin saakka - Orpo lisää painetta keskustaa ja vihreitä kohtaan

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) johtaman hallituksen tärkeimmät hallituskumppanit keskusta ja vihreät odottavat tiistaihin saakka ennen kuin ottavat kantaa Rinteen asemaan. Oppositiopuolueet vaativat pääministerin eroa postiin liittyvien tapahtumien ja lausuntojen vuoksi.

– Postin tilanteen osalta olen todennut, että vihreät haluaa tarkan selvityksen asiasta. Tällainen hallitukselle on myös luvattu, oli vihreiden puheenjohtajan Maria Ohisalon arvio lauantaina vihreiden puoluevaltuuskunnassa Turussa..

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni arvioi hallituksen kohtaloa puolestaan Tampereella keskustan piirikokouksessa.

Iltalehdessä Kulmuni toteaa, että keskusta odottaa pääministerin selvitystä alkuviikolla.

Tiistaina eduskunnassa käydään keskustelu kokoomuksen, kristillisdemokraattinen ja Liike Nytn tekemästä välikysymyksestä, joka koskee omistajaohjausta, työmarkkinatilannetta ja pääministerin eduskunnalle antamaan informaatiota. Hallituksen luottamuksesta äänestetään keskiviikkona.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo lisäsi painetta puhuessaan kokoomusaktiiveille lauantaina Järvenpäässä.

Orpon mukaan Rinteen jatko tarkoittaisi sitä, että keskusta ja vihreät allekirjoittavat hänen toimintatapansa postikriisin yhteydessä.

– Kokoomus vaatii pääministeri Rinteen eroa. Minusta tämä oli ainoa oikea ratkaisu siinä tilanteessa, kun selvisi, että hän on ohjannut eduskuntaa harhaan väärillä tiedoilla. Viikonloppuna sekä vihreissä että keskustassa käydään keskustelu siitä, kääntyykö peukku Rinteelle ylös vai alas, Orpo sanoo.

Kokoomusjohtaja tarjosi keskustalle ja vihreille uutta yhteistyötä.

– Rinteen johtamalle hallitukselle on vaihtoehto. Sellainen vaihtoehto, jossa isänmaan asioita hoidetaan vastuullisesti ja hyvän hallintotavan mukaan, Orpo sanoi.

 

Menot