Uutiset

Demariko aina paras?

Hämeen Sanomien pääkirjoitus 5. maaliskuuta oli osuvasti kirjoitettu Yleisradion toimitusjohtajan valinnasta ja demarien suhtautumisesta asiaan.

Onko tosiaan niin, että demarien oikeuskäsityksen mukaan aina, kun demari valitaan, paras tulee valituksi? Jos valitaan joku toinen, alkaa hirveä voihkina poliittisesta päätöksestä. Näin voi suoraan päätellä Eero Heinäluoman vuodatuksista.

Muistutan vain esimerkiksi Suomen Pankin johtokunnan jäsenten nimityskierrokset 2000-luvun alussa. Kun haluttiin varmistaa, että oikea henkilö takuulla nimitetään tai että Ilkka Kanervaa ei missään nimessä päästetä pankkiin, keksittiin puheet vihreästä oksasta tai palkkiovirasta. Ne tuomittiin muka jyrkästi samoin kuin mandaattiajatus tai hyvä veli -sopimukset. Ja yllätys yllätys! Demari tuli joka kerralla nimitetyksi.

Tosiasia on, että tuolloin nollattiin ja mitätöitiin Ilkka Kanervan erittäin pitkä eduskuntakokemus ja kymmenisen vuotta pankkivaltuutettujen johtajuutta. Siitä voi ja siitä pitää tehdä johtopäätöksiä.

Samoin olisi syytä tutkailla rehellisesti, millä sopimuksella ja päätöksellä Mikael Jungner aikoinaan tuli Yleisradion johtajaksi tai Erkki Liikanen Suomen Pankkiin? Näin ne vanhat asiat sinkoavat joskus kiusallisesti esille.

Kestääkö kantti?

Loppi

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic