fbpx
Uutiset

Demaripuolueessa kummittelee vuosi 1903

Sosiaalidemokraattien rakkaus ilmaispalveluihin on järkkymätöntä: sitä ei horjuta valtion ja kuntien rahapula eikä matematiikan perusopit.

Rakkauden liekin sytytti nyt Helsingin sd-pomo Jorma Bergholm vaatimalla kaupunkia luopumaan terveyskeskusmaksusta. Bensaa tuleen heitti ministeri Maria Guzenina-Richardson, joka julisti SDP:n haluavan eroon maksusta koko maassa.

Peruspalveluministeri haluaa ensi vaalikaudella lain, joka kieltää kunnilta terveyskeskusmaksun perimisen. Toivottavasti edes esittäjä itse suunnilleen tietää, millä rahoilla ratkaisu rahoitetaan.

SDP:n mielestä köyhät pystyvät käymään terveyskeskuksissa vain jos maksu poistetaan. Työterveys on ilmaista, korostaa kaksikko.

Bergholm väittää, että terveyskeskusmaksun poistaminen on apua Helsingin köyhille. Pelissä on 2,6 miljoonaa euroa: tämän summan kaupunki menettää, jos maksusta luovutaan.

Kysymys kuuluu kuka rahoista hyötyy?

Helsinki ei ole köyhälä, siellä asuu pääosin toimeentulevaa väkeä, osa näistä on vieläpä rikkaita. 2,6 miljoonan tuesta vähintään kaksi (2) miljoonaa euroa menisi maksukykyisille asiakkaille. Näin voi arvioida.

Köyhien osuus olisi ehkä 600 000 euroa.

Täytyy olla sosiaalidemokraatti, jotta ymmärtäisi, että tällä tavalla ollaan köyhän asialla.

SDP tuo mielestään köyhät samalle viivalle varakkaiden kanssa. Tosiasiassa varakkaat – jotka ilmaisuudesta eniten hyötyisivät – olisivat samalla viivalla köyhien kanssa.

Täytyy olla demari valaistuakseen, että varakkaiden tukeminen onkin köyhien auttamista.

Tavallinen ihminen voisi kuvitella, että terveyskeskuksessa pitää kerätä rahaa maksukykyisiltä ja varattomat päästää hoitoon ilmaiseksi. Sokean Reetankin mielestä tuki menisi näin oikeaan osoitteeseen, SDP on toista mieltä.

Helsinki ei ole poikkeus: maksun poistaminen koko maasta olisi tukea keskituloisille ja rikkaille.

SDP harrastaa sellaista mielikuvilla politikointia, johon Suomella – eikä varsinkaan köyhillä – ole enää varaa.

Työterveyshuolto ärsyttää demareita kuten myös kokoomuslaista peruspalveluministeriä Paula Risikkoa. Myös hän liputtaa ilmaiselle terveydenhuollolle.

Työterveyshuolto ei ole ilmaista, vaikka SDP ja Risikko tätä inttävät. Työterveyteen meno vaatii työsuhdetta, joten se ilmaisuudesta.

Vitsin mukaan yksi demari vastaa vähintään kymmentä tyhmää.

Rumasti sanottu, mutta puolue voisi pitää huolta, ettei vitseihin synny aihetta.

Matematiikan opiskelun ohella SDP voisi kerrata, että ilmainen terveydenhuolto on siivu Forssan puoluekokousta vuodelta 1903!

Maailma muuttuu, vaikka SDP ei tahdo tätä uskoa.

Menot