Uutiset

Demokratia ei ole yhden valtaa

Nimimerkki Demokraatti ei näytä ymmärtävän demokratiasta paljonkaan (HäSa 24.3.). Hän kuvittelee, että presidentti olisi demokraattinen toimija sen takia, että on saanut kansanäänestyksessä yli puolet annetuista äänistä.

Hänen mielestään pääministerin valta ei ole demokraattinen, kun jokin puolue on hänet ehdolle asettanut. Onhan presidentinkin asettanut ehdolle yksi puolue. Vai ajatteleeko nimimerkki, että onhan nykyisen presidentin takana lisäksi SAK.

Pääministerin takana on aina hallitus ja eduskunta. Jos ei ole, pääministeri vaihtuu. Tämä on demokratiaa.

Kun nykyinen presidentti on nimityksissä vetänyt kursailematta kotiinpäin vasemmalle, mikään demokraattinen elin ei ole kyennyt sitä estämään, yrityksistä huolimatta. Presidentin valta ei ole millään mittarilla demokraattista.

Arvaan, että Demokraatille ei edellä oleva mene perille. Saanen siksi heittää yhden esimerkin. Jos tulisi eteen Natoon liittyminen, olisi presidentin kanta myönteinen tai kielteinen.

Mikäli kanta poikkeaisi Demokraatin kannasta, hyväksyisikö hän yhden ihmisen, presidentin päätöksen?

Presidenttihän voi olla Nato-kauhuinen tai Putin-pelkoinen. Nykyinen presidentti tietenkin tunnetaan Putin-hakuisena, kun kutsuja USA:n vierailuille ei oikein ole irronnut.

Valta kuuluu eduskunnalle

Hämeenlinna

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic