fbpx
Uutiset

Depp kisaa myrkytetyn vakoojan filmiroolissa

Hollywood-tähti Johnny Depp on pestattu Warner Bros -yhtiön elokuvaan, joka kuvaa entisen venäläisen vakoojan Alexander Litvinenkon myrkytystä.

Deppin hanke joutuu kuitenkin kovaan kilpailuun, sillä Litvinenkon kohtalosta tehdään toinenkin jenkkielokuva. Columbia Pictures on hankkinut filmioikeudet valmisteilla olevaan kirjaan nimeltä Death of a Dissident. Opusta kirjoittavat Litvinenkon leski Marina sekä ystävä Alexander Goldfarb.

Columbia on jo pestannut elokuvansa ohjaajaksi Michael Mannin.
Deppin elokuva puolestaan perustuu tulevaan kirjaan, jota tekee New York Timesin Lontoon-kirjeenvaihtaja Alan Cowell.

Litvinenko menehtyi marraskuussa Lontoossa. Kuoleman aiheuttajaksi paljastui hänen kehostaan löytynyt radioaktiivinen aine.

Litvinenko syytti kuolinvuoteellaan myrkytyksestä Venäjän nykyjohtoa. Venäjän viranomaiset ovat kiistäneet väitteen.

Palvelukseen halutaan hyvä tytär

Eläkepäiviään viettävä kiinalainen pariskunta etsi lehti-ilmoituksilla tytärtä pitämään heistä huolta. Pariskunnan poika on muuttanut Kanadaan, joten hyvälle aikuiselle tyttärelle oli hommia tarjolla. Tyttäreksi ilmoittautui sata halukasta.

Tian Zhendong ja Ding Shuhui kertovat tunteneensa olonsa ontoksi sen jälkeen, kun heidän poikansa muutti Kanadaan. Vaikka poika on soitellut Kiinaan vanhemmilleen kerran viikossa, pojalla ei ole aikomustakaan palata kotimaahansa.

Tian ja Dong puolestaan ovat vierailleet Kanadassa poikansa luona useita kertoja, mutta Kanadan meininki tuntuu Kiinan eläkeläisistä sen verran oudolta, että he eivät siellä viihdy.

– Me emme siis etsi palvelijaa. Me etsimme ihmistä, joka on meidän kanssamme kuolemaamme asti, pariskunta sanoo.

Tyttären henkilöllisyys on pian selvillä. Enää viisi tytärkandidaattia jatkaa armotonta kisaa perheenjäsenen paikasta.

Mozart panee siat lihomaan

Vietnamilainen sikafarmari väittää löytäneensä uuden keinon lisätä tuottavuutta. Hän saa porsaansa kasvamaan entistä paksummiksi soittamalla sioille muun muassa Beethovenin, Mozartin ja Schubertin musiikkia.

Nguyen Chi Cong sanoo alkaneensa soittaa klassista sikatilallaan kuusi vuotta sitten. Hän pisti silloin pelit soimaan työntekijöiden viihtyvyyden lisäämiseksi. Pian arvon sikafarmari kuitenkin huomasi, että myös sikojen viihtyvyys lisääntyi.

– Ne alkoivat syödä enemmän ja lihoivat nopeammin kuin aiemmin, tyytyväinen sikafarmari kertoo.

– Minä luulen olevani Vietnamin ensimmäinen sikafarmari, joka käyttää tätä tekniikkaa, ylpeä edelläkävijä lisää.

Nguyen Chi Cong antaa mielellään kollegoilleen opastusta uuden tekniikan hyödyntämisessä. Musiikkitekniikkaherran tilalla on jo vieraillut lukuisia opetuslapsia.

– Paikalliset tilalliset tulevat tänne oppimaan minun kokemuksistani. Musiikki on taatusti hyväksi muillekin eläimille kuin pelkästään sioille. Cong uskoo.

Tarina ei kerro, aikooko Cong käyttää sikojen lihottamisessa myös rockmusiikkia. Kokonsa ja nimensä puolesta tähän tarkoitukseen sopiva artisti saattaisi olla vaikkapa herra Meat Loaf.

STT

Menot