Uutiset

Derbyjä odotellessa

Hämeenlinnassa nähdään jälleen ensi kaudella kiihkeitä jalkapallon paikallisotteluita. Kakkosesta pudonnut FC Hämeenlinna sekä Hämeenlinnan Härmä ovat molemmat ilmoittautuneet Kolmoseen. Viimeksi seurojen edustusjoukkueet kohtasivat derbyissä kaudella 2013, jolloin sarjatasona oli Kakkonen.

FC Hämeenlinnan puuhamiehet pitivät palaveria maanantaina, jonka jälkeen seuran puheenjohtaja Tapio Virtanen varmisti seuran värien näkyvän futiskentillä ensi kesänäkin.

– Sarjaan olemme ilmoittautuneet ja parhaillaan suunnittelemme ensi kauden kuvioita. Valmentajakin on jo tiedossa, mutta niemiä ei ole vielä papereissa, Virtanen sanoo.

FC Hämeenlinnalla on edessään myös uuden joukkueen kokoaminen.

– Tarkoitus on koota joukkue, jossa on paikkakunnan kavereiden lisäksi pelaajia vain naapurikunnista, Virtanen suunnittelee.

Kolmosen sarjapelit riittävät FC:lle tällä kaudella. Suomen cupiin seura ei tänä vuonna ilmoittautunut.

– Viime kaudella cup oli loukkaantumisineen liian rankka kokemus, puheenjohtaja Virtanen muistelee.

Härmällä reservejäkin

Myös Härmä on jo aloittanut valmistautumisen ensi kauteen. Juha Jakobssonin luotsaaman Kolmosen joukkueen ensimmäiset harjoitukset olivat maanantaina ja ensimmäisen kerran Härmä on tositoimissa Suomen cupin ensimmäisellä kierroksella, joka on määrä pelata helmikuun loppuun mennessä.

– Lähdemme tosissamme tekemään töitä, jos vain joukkueessamme riittää motivoituneita pelaajia. Viime vuoden joukkue on pysynyt aika hyvin kasassa, mutta uusiakin miehiä mukaan kaivataan. Kyllä joukkueemme rakentaminen on vielä hieman kesken, myöntää Härmän puheenjohtaja Harri Uschanov.

Härmältä löytyy jonkin verran reservejä myös A-nuorten joukkueesta, jonka seura sai hoteisiinsa Hämeenlinnan Jalkapalloseuralta.

– Heillekin pitäisi saada kovia pelejä alle ja ajaa pikkuhiljaa edustuksen remmiin. Joukkue pelaa omat pelinsä A-nuorten Kakkosessa.

Härmällä on tälläkin kaudella myös naisten joukkue, joka putosi viime syksynä Kakkoseen.

– Joukkue saattaa kuitenkin jatkaa Ykkösessä, jos maalahtelainen Petalax IK ei ota vastaan sarjapaikkaa. Viimeisimmän tiedon mukaan joukkue ei ole vielä ilmoittautunut sarjaan, Uschanov kertoo. (HäSa)

Asiasanat