Uutiset

Digitietoa todella tarvitaan

Jouko Antero (Hämeen Sanomat 7.8.) on aivan oikeassa. Digitelevisiosta tarvitaan tietoa ja taas lisää tietoa.

Opastusta ja neuvontaa on ollut saatavilla ja sitä järjestetään lisää. Liikenne- ja viestintäministeriön digi-tv-viestintäryhmä on tuottanut esimerkiksi esitteitä, lehtiartikkeleita ja tv-mainoksia jo usean vuoden ajan. Kansalaisia on valistettu tiedotusvälineiden ja järjestöjen kautta sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Kesällä 2006 jaettiin digi-tv-tietoa bussikiertueella 10 paikkakunnalla.

Erityisesti seniorikansalaisten tarve saada tietoa ja neuvontaa otetaan huomioon.

Tällä hetkellä ministeriössä valmistellaan yhteistoiminnassa vapaaehtoista vanhustyötä tekevien järjestöjen kanssa vanhuksille omaa neuvonta- ja palvelujärjestelmää.

Kuluttajavirasto on tänä vuonna tuottanut kuluttajille digisovittimen osto-oppaan, samanlaisen oppaan myyjille sekä toimintaohjeen kuluttajille digisovittimen vikatilanteessa. Viestintävirasto tekee digisovittimien käytettävyystutkimuksia.

Kaapelitelevisioliitto on käynnistänyt digisovittimien testausjärjestelmän, jonka tuloksena syyskuussa tulee markkinoille kaapelitelevisiokodeille tarkoitettuja cable ready -tunnuksin varustettuja, testattuja digisovittimia. Elektroniikka-alan ammattilehdet ovat testanneet eri digisovitinmalleja useampaankin kertaan.

Tietoa digitelevisiosta saa joka päivä klo 9-21 DigiTV Infosta, puh. 0306 344 488, sähköposti: info@digitv.fi. Lisäksi tietoa löytyy esimerkiksi seuraavilta Internet-sivuilta: www.digitelkkari.fi, www.digitv.fi, www.kuluttajavirasto.fi sekä www.kaapelitelevisio.fi.

Kunnioittaen:

Tauno Äijälä

projektipäällikkö

liikenne- ja viestintäministeriö

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic