Uutiset

Dirk Sauermann sivuun HPK:n lentisjoukkueen valmennuksesta

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten lentopallojoukkueen päävalmentaja Dirk Sauermann on vapautettu tehtävistään loppukaudeksi. Mestaruusliigan välierät kahdella tappiolla aloittaneen joukkueen valmennuksesta vastaa loppukauden tyttöjen maajoukkuevalmentaja Kai Stenius.

HPK-naiset teki päätöksen valmentajan vaihtamisesta torstaina Pihtiputaalla pelatun liigan toisen välieräottelun jälkeen. Hengetön Kerho hävisi Pislaplokia vastaan käydyn ottelun puhtaasti erin 3-0 ja on tappiolla ottelusarjassa voitoin 2-0.

Kai Stenius johtaa Kerhon peliä jo lauantaina, kun joukkue kohtaa Hämeenkaaressa kolmannessa välierässä Pislaplokin.

Sauermann on sivussa loppukauden ja hänen jatkamisestaan Kerhossa päätetään myöhemmin. Saksalaisvalmentajan johdolla HPK saavutti viime vuonna liigapronssia.

-Hän ei ole saanut varsinaisesti potkuja, mutta jotain meidän oli tehtävä, sillä joukkue on mennyt tällä kaudella useammassa ottelussa lukkoon vaativan valmentajan johdossa. Pelaajien henkinen kantti ei yksinkertaisesti kestänyt Sauermannin kovien odotusten alla, kertoo HPK-naisten puheenjohtaja Jarmo Lempiäinen.

Sauermannin oli määrä jatkaa HPK:n päävalmentajana myös ensi kaudella.

-Hänen jatkamisestaan päätetään myöhemmin. Päätös valmentajan vaihtamisesta oli tehtävä nopeasti, sillä liigan pudotuspelit ovat edenneet jo pitkälle. Vanha totuushan on, että valmentaja on helpompi vaihtaa kuin joukkue, Lempiäinen sanoo.

HPK on kärsinyt tällä kaudella myös lukuisista loukkaantumisista. Pudotuspeleissäkin joukkueesta ovat sivussa muun muassa passari Noora Lainesalo, yleispelaaja Marina Skender ja passari Roosa Koskelo.

-Loukkaantumiset ovat totta kai sotkeneet kuvioitamme, mutta niiden vaikutusta esityksiimme emme ole edes vielä ennättäneet arvioida. Mielestäni tässä oli kyllä nyt suurimmat ongelmat nimenomaan henkisellä puolella, Lempiäinen korostaa.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut perjantaina Sauermannia kommentoimaan hyllytystään.

Kokenut Stenius hälytettiin apuun

HPK:n uusi valmentaja Kai Stenius saapui jo perjantai-iltana Hämeenlinnan. Kokenut käskyttäjä on valmentanut tyttöjen maajoukkueen lisäksi myös Liiga-Euran joukkuetta.

Myös osa Kerhon pelaajista on tuttuja Steniukselle.

-Varalan valmennuskeskuksessa olen tutustunut osaan joukkueesta. Myös passari Maria Eskola on tuttu Euran kausiltani, samoin kuin välierävastustaja Pislaplokin Nikolina Alter. HPK:n peliin olen päässyt tutustumaan myös harjoitusotteluissa tyttöjen maajoukkuetta vastaan, Stenius sanoo.

Stenius hälytettiin Hämeenkaaren pikakomennuksella.

-Sovimme asiasta HPK:n johdon kanssa vasta perjantaina. Nyt on luvassa koko yöksi ohjelmaa pelinauhoitusten parissa.

-Toivottavasti saamme joukkueen jumin auki, sillä nyt ei todellakaan ole kyseessä esimerkiksi huonosti harjoitellut joukkue, Stenius pohtii. (HäSa)

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic