fbpx
Uutiset

Djoukaeville kokemusta Euroopan cupista

Hämeenlinnan Judoseuran Turpal Djoukaev edusti lauantaina Suomea kadettien judon Euroopan cupissa Kroatian Belgradissa. Ensimmäistä vuottaan kadeteissa (B-junioreissa) otteleva Djoukaev otteli alle 55 kilon sarjassa. Avauskierroksen ottelussa Romanian Marius Colt ei saanut hämeenlinnalaiselta pistettäkään, mutta Djoukaevkaan ei onnistunut omissa yrityksissään ja kärsi tappion tuomarin varoituksella.

Hämeenlinnan Judoseuran juniorit toivat lauantaina Vantaalla järjestetystä Hontai Shiaista kultaa ja pronssia. Ville Kivelä voitti kultaa alle 13-vuotiaiden alle 50 kilon sarjasta ja Tuukka Lahtinen alle 15-vuotiaiden alle 60 kilon sarjasta.

Kivelän kultamitali oli viime vuoden lopulla kilpailemisen aloittaneen judokan ensimmäinen. Kivelän sarja oli äärimmäisen tasainen. Hän otti ippon-voitot Tallinnan Ookamin Rodion Novitskista ja Järvenpään Akagin Samu Koivusesta. Espoon Judo-Kanin Eemeli Sundell voitti Kivelän ipponilla. Mitalien kohtaloa jouduttiin hetki miettimään, kun ottelujen päätyttyä Novitskilla, Sundellilla ja Kivelällä oli kaikilla kaksi ippon-voittoa ja keskinäiset ottelut olivat menneet sopivasti ristiin. Kun näin käy, niin voittaja määräytyy aamuisen punnituksen perusteella. Kivelä otti kultaa kolmikosta keveimpänä.

Tuukka Lahtinen oli oman sarjansa kolmas. Yhdeksän kilpailijan sarjassa Lahtinen aloitti suoraan toiselta kierrokselta. Pirkkalan Shinrain Leevi Naskali kaatui ipponilla. Välierässä sarjan voittaja Espoon Judo-Kanin Paul Martin Künnapuu oli vahvempi. Lahtinen putosi pronssiotteluun, jossa Mikkelin Judon Felix Juhakoski taipui ipponilla.

Arvo Vilkko oli viides alle 13-vuotiaiden alle 38 kilon sarjassa. Alkuottelussa tullut voitto Nummelan judon Matias Parviaisesta kääntyi niukkaan välierätappioon Porvoon Shirokawan Niilo Latulle. Pronssiottelussa Tallinnan Ookamin Aleksander Babtsenko oli vahvempi ja vei pronssimitalin. Miika Mustonen oli saman sarjan seitsemäs.

Erfan Shadka jäi niukasti kolmen judokan alle 13-vuotiaiden alle 46 kilon sarjan alkupoolissaan yhdellä voitolla kolmanneksi eikä edennyt jatko-otteluihin.

Asiasanat

Menot