fbpx
Uutiset

DNA avasi 4G-verkkonsa

Nopean mobiililaajakaistan tarjonta laajenee Suomessa. Markkinoille lähtee nyt DNA, jolla on Hämeenlinnan kantakaupungissa kaksi nopeaa 4G-kuuluvuusaluetta.

-Nopeudet ylittävät 3G-nopeudet selvästi ja mahdollistavat suomalaisten paljon toivomat viihteen liikkuvan käytön ja liikkuvan etätyön, sanoo DNA Oy:n kuuluvuusmyyntijohtaja Harry Sjögren.

DNA käyttää verkossaan sekä LTE- että DC-tekniikkaa, joka on laajemmin levinnyt, mutta on LTE:tä hitaampi. LTE-nopeus yltää parhaimmillaan jopa sataan megabittiin sekunnissa. DC-tekniikan DNA väittää vähintään kaksinkertaistavan nykyiset 3G-nopeudet.

Sjögren uskoo 4G-tekniikan korvaavan ennen pitkää kotikäytössä olevat ADSL-laajakaistat.


Tulossa lisää päätelaitteita

4G-verkon hyödyntäminen vaatii siihen soveltuvat päätelaitteet, puhelimet tai modeemit. Niitä ei toistaiseksi ole markkinoilla kovinkaan laajasti, mutta lisää odotetaan ensi vuonna.

4G-tekniikka tulee myös matkapuhelimiin. Nokian kerrotaan testaavan jo Lumia 4G-puhelinta Yhdysvalloissa.

Tällä hetkellä DNA myy Huawein valmistamaa mokkulaa, jonka latausnopeus verkosta on parhaimmillaan sata megaa ja kohti verkkoa 50 megaa. Mokkulan hinta on noin sata euroa.

-Lisää päätelaitteita on tulossa markkinoille ensi vuoden alkupuolella, Sjögren sanoo.

DNA:n LTE-verkko toimii Hämeenlinnassa 1 800 megahertsin taajuudella. DC-verkkko toimii 130 paikkakunnalla 2 100 megahertsin taajuudella.

Myös Telia Sonera ja Elisa tarjoavat Hämeenlinnassa 4G-palveluja. (HäSa)

Menot