Uutiset

Donquijotena pysäköintivirhemaksuja vastaan

Joku on sanonut, että pysäköintivirhemaksujen kasvava määrä kertoo vain siitä, että ihmisiä yritetään ohjailla kalliilla rakennettuihin parkkitaloihin. Kaupungilla kun ei ole varaa jättää niitä tyhjilleen.

Aiemmin suhtauduin koko pysäköintikeskusteluun olkia kohauttamalla, ilman suurempia intohimoja.

Olen aina pannut parkkimittariin rahaa tai kiekon tarvittaessa paikoilleen. No, okei, joskus, jos kello on muutamaa minuuttia vaille maksullisen ajan päättymiseen, olen luimistellut maksusta.

Viime viikkojen aikana olen saanut kaksi pysäköintivirhemaksua, toisen yksityiseltä ja toisen kaupungilta. Kumpikin maksu oli mielestäni vääryys, tietenkin.

Ensimmäisen sain terveyskeskuksen parkkipaikalla. Ajelin autollani eri puolilla kaupunkia ja pysähdyin muutaman minuutin siellä täällä. Edellisessä paikassa kiersin aikaa valmiiksi hieman eteenpäin. Olin laittamassa kiekkoa paikoilleen jo ajon aikana, mutta tajusin, että se putoaa mutkassa lattialle ja unohtuu sinne. Niinpä laitoin kiekon etupenkille.

Kun vihdoin löysin parkkipaikan terveyskeskuksen parkkipaikalta, huomasin, että olin myöhässä seuraavasta paikasta ja lähdin vauhdilla piipahtamaan vuodeosastolla. Olin poissa noin viisi minuuttia. Sinä aikana parkkipirkko oli laittanut virhemaksulapun tuulilasinpyyhkijöiden alle.

Kaupungin pysäköinti- ja ympäristövalvonnan verkostonhallintapäällikkö totesi viime viikolla, että kiekkopysäköinnissä tärkeintä on, että pysäköintiaikaa noudatetaan ja auto on oikein ruudussa.

Toisen lapun sain tällä viikolla, kun menin haastattelukeikalle omalla autollani. Keikkapaikka oli nimittäin työmatkan varrella. Laitoin auton Verkatehtaan parkkipaikalle ja maksoin maksuni. Ajattelin, että selviän keikasta puolessa tunnissa.

Kun aika oli täynnä, sanoin haastateltaville ikään kuin vitsinä, että täytyy mennä, etten saa maksulappua.

Kun menin autolleni, parkkipaten viesti odotti tuulilasillani. Lappuun oli merkitty virheellisen pysäköinnin toteamisajaksi 9.55-10.09. Maksettu aikani loppui 10.02 ja olin autollani 10.12. Myönnän, olin myöhässä, mutta kuka tahansa voi myöhästyä muutaman minuutin syystä tai toisesta. Mielestäni se ei ole rangaistuksen arvoista.

Parkkipatejen pomo on todennut, ettei pate kyttää autoilijoita. Mutta mitä muuta pate on tehnyt autoni luona kello 9.55-10.09 kuin odottanut mahdollista uhria.

Kaupunginlakimies sanoi pari viikkoa sitten: Jos joku valvontamaksun Verkatehtaan alueelta saanut haluaa asian tutkia, sehän käy niin, että jättää maksun suorittamatta ja reklamoi siitä, jolloin valvontayhtiö joutuu vaatimaan sitä oikeusteitse. Käräjäoikeus viime kädessä ratkaisee asian.

Aion kokeilla, miten käy. Verkatehtaan pysäköintiähän muutettiin, koska alue haluttiin saada aidosti Verkatehtaalla asioivien käyttöön.

Mitä muuta käyntini oli kuin aitoa käyttöä? Muutaman minuutin ajan ylitys on pelkkää saivartelua, joten taisto alkakoon.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic