Uutiset

Draama kääntyi Kerholle

Ensin tunti odottelua ja sitten peli käyntiin.

HPK:n reissu Ouluun alkoi melkoisella sähläyksellä, mutta syy oli jossain ihan muualla kuin joukkueessa. Kerho lensi normaalisti Helsinki-Vantaan lentokentältä pelipaikkakunnalle pelipäivänä, mutta perillä odotti ikävä yllätys. Joukkueen molempien maalivahtien, Juuse Saroksen ja Kristian Järvisen, ja kanadalaisvahvistuksen Zach Hamillin pelikasseja ei löytynyt mistään.

Se ei kuitenkaan hämeenlinnalaisia haitannut. Joukkue oli perjantaina parempi joukkue ja otti Oulussa 4–2 (2–1, 1–0, 1–1) -voiton.

– Oli aika erikoinen päivä. Ennen peliä emme jossain vaiheessa edes uskoneet, että peliä pelataan. Sitten kuitenkin luisteltiin jäälle, mietti HPK:n maalissa mainiosti pelannut Saros.

Saros hoiteli avauserässä hommansa vierailla varusteilla ja hyvin hoitikin. Ainoastaan Mika Pyörälä sai kiekon erän Kerhon maaliin, ja toisessa erässä Saros olikin jäällä jo omilla löytyneillä kamppeillaan.

– Ihan hyvältä varusteet tuntuivat. Jossain vaiheessa polvisuojat tuntuivat vähän isoilta ja luistinten kanssa olin olla muutaman kerran selällään, maalivahti hymyili.

Odottelu ei näkynyt avauserässä

Kerhoa tunnin odottelu ei haitannut. Se johti avauserän jälkeen 2–1 Jesse Saarisen ja Eero Somervuoren (1+1) osumilla ja meni toisessa erässä kahden maalin johtoon Joonas Vihkon osumalla. Vihkon maaliin esityön teki Zach Hamill, joka kaivoi kiekon Adam Masuhrin hölmöilyn jälkeen itselleen ja petasi vetopaikan Vihkolle.

HPK:n puolustaja Aleksi Laakso myönsi, että tilanne oli ihan uusi.

– Ammattiäijät pystyvät kuitenkin tällaisen tilanteen hoitamaan. Mitään vastaavaa ei tule mieleen. Joskus jään hajoamisen takia ottelun alku on siirtynyt, mutta ei mitään muuta, Laakso sanoi.

Lopussa vähän jännitystä

Otto Paajanen siirsi Kerhon kolmannessa erässä 4–1-johtoon, mutta ottelu ei ollut vielä ohi. Kärpät pääsi pelaamaan Petteri Nikkilän rangaistuksen aikana kuudella neljää vastaan ja Lasse Kukkonen sai kiekon maaliin. Kahta maalia lähemmäksi Kärpät ei kuitenkaan päässyt. Siitä piti huolen Saros, jonka hermojen kestävyyttä voi vain ihmetellä.

– Ottelu oli aika hyvin meidän hallinnassamme, eikä Kärpät päässyt missään vaiheessa pelaamaan sellaista peliä kuin olisi halunnut. Peli meni meidän käsikirjoituksemme mukaan, Saros arvioi.

Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki myönsi vastustajan paremmuuden.

– Ei tarvitse ihmetellä, miksi HPK on voittanut nyt viisi ottelua putkeen. Se iski terävästi vastaan. Meillä ei puolestaan tapahtunut oikeastaan mitään, harmitteli Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki.

HPK ja Kärpät kohtaavat uudestaan heti lauantaina Ritariareenassa. Maalivahtien varusteetkin ovat varmasti Hämeenlinnassa, sillä ne matkustivat Oulusta kotiin huollon pakettiauton kyydissä. (HäSa)

 

Varustelaukut merkittiin väärin

HPK:n kadonneet varusteet löytyivät lopulta Oulun lentokentältä tyhjästä kontista. Finnairin viestinnästä kerrotaan, että varustelaukut oli merkitty väärällä koodilla.
 
– Ouluun menevässä koneessa oli tyhjiä kontteja ja laukut oli merkitty menemään niihin. Laukut eivät siis menneet oikeaan paikkaan ja siksi niitä ei löydetty heti Oulussa. Kun asiaa alettiin selvittää, varusteet löytyivät lopulta koodilla ”tyhjä kontti”, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Varpu Göös.
 
Hänen mukaansa asia selvitetään perinpohjaisesti.
 
– Näin ei missään nimessä saisi tapahtua ja olemme äärettömän pahoillamme. Inhimillisiä virheitä voi kuitenkin käydä ja selvitämme tietysti tarkasti, miksi näin pääsi tapahtumaan, Göös sanoo.
 
Mahdollisista korvausasioihin Göös ei osannut perjantai-iltana ottaa kantaa.
(Saara Airaksinen HäSa)

 

 

Asiasanat