Uutiset

Dynamo avasi karsintasarjan muhkealla voitolla

Paikkaansa käsipallon SM-liigassa puolustava Dynamo Riihimäki aloitti tasonmittauspelit sunnuntaina kotona. 1. divisioonassa kolmanneksi sijoittunut Hangon IK oli epätasaisessa kamppailussa selkeä altavastaaja. Dynamo vei jo avausjaksolla peliä miten tahtoi ja loppunumerot 31–18 (16–7) kuvaavat hyvin kentän voimasuhteita.

Dynamo avasi ottelun hivenen hermostuneesti. Hankolaiset pysyivät lähes puolen jakson verran kelkassa lähinnä siksi, että riihimäkeläiset hukkasivat palloja harhasyöttöihin. Elis Alanderin ja Vili Mattilan hyvä viimeistely vapautti kuitenkin peliä ja jo avausjakson jälkimmäinen vartti oli selvää Dynamon hallintaa.

Hankolaiset olivat pelitempossa selvästi jäljessä. Kun Dynamon SM-liigassa kärkijoukkueitakin piinannut puolustus pääsi vauhtiin, alkoi vierasjoukkueen turhautuminen purkautua ylilyönteinä. Varoitukset, rangaistusheitot ja jäähyt saivat kruunukseen John Winbergin suoran punaisen törkeästä sääntörikkeestä. Pariinkin otteeseen kovia kokenut Dynamon takamies Valtteri Viljanen sai tuntea nahoissaan Winbergin riehaantumisen. Puolustaja tempaisi Viljasen kumoon heittokädestä. Onni onnettomuudessa, Viljanen ei loukkaantunut vakavammin, vaikka aineksia rymistelyssä olisi ollut pahempaankin.

Dynamo piti vastustajan maaleitta yhdeksän minuutin ajan ja takoi avausjakson loppuun kuusi maalia. Siltä pohjalta oli hyvä ponnistaa kakkosjaksolle, jossa ei enää urheilullisia ihmeitä nähty. Dynamolaiset hoitivat voiton pois ja aloittivat latautumisen joukkueiden toiseen kohtaamiseen tiistaina Hangossa.

– Hirveän vaikea saada fiilistä tällaiseen peliin, jossa me ollaan täysin ylivoimaisia. Ainakin itse saan paremman tunteen peliin, kun ollaan altavastaajina. Ja sitähän tässä on nyt pari vuotta saatu kokea, keskushyökkääjä Olli-Pekka Kuparinen naurahti. HäSa

Asiasanat

Menot