Uutiset

Dynamo jäi myös Siuntion jalkoihin

Riihimäen Dynamo ei onnistunut kartuttamaan pistetiliään perjantaina, kun sarjanousija vieraili Siuntiossa. Kotijoukkue Siuntion IF oli lopulta selvästi parempi maalein 33–21 (16–11).

Dynamo jäi takamatkalle jo avausjakson alussa. Erityisesti kotijoukkueen vasen takamies Christoffer Modig oli pelipäällä rokottaen riihimäkeläisjoukkuetta. Dynamon päävalmentaja Pekka Lappalainen otti aikalisän jo ottelun yhdeksännellä minuutilla, kun joukkue oli 6–2-tappiolla.

Aikalisän jälkeen Matias Savinainen ja Jussi Väänänen kavensivat, mutta myös Siuntio osui maalipuiden väliin. Kaksi Dynamon jäähyä osaltaan hyydytti hyökkäyspeliä. Silti Dynamo pääsi vielä vauhtiin ja herätteli hiukan kannattajiensa toiveita ennen taukoa.

Toisella jaksolla Dynamo ei pelaajavaihdoista huolimatta saanut suuria aikaan oman pelin muuttamiseen. Jo kolmen minuutin ja Olli Kuparisen tärkeän ylivoimalla tehdyn kavennusmaalin jälkeen idea hyökkäyspelistä katosi täysin. Neljän maalin takaa-ajoasema venyi viiden maalittoman minuutin jälkeen seitsemään. Jakson loppu ei sekään tuonut tähtihetkiä.

– Oli meilläkin hyvät takamiehet tänään ja heittivät hyvin, mutta vielä näkyy hyökkäyspäässä se, ettei monilla meidän pelaajista ole SM-liigakokemusta. Maalivahdit on vähän eri tasoa kuin divarissa, joten ihan erilaisia ratkaisuja tarvittaisiin, Dynamon takamies Ville Viljanen mietti.

– Kymmenen ekaa minuuttia pelattiin kauden huonointa peliä. Ne pääsi siinä liikaa karkuun. Jakson lopussa saatiin oma peli kuntoon ja kavennettiin eroa tauolle mennessä. Tämä on tätä, pelin taso aaltoilee vielä. Mutta se oli tiedossa, että tämä eka runkosarjakierros menee harjoitellessa, Viljanen myönsi. (HäSa)

Asiasanat