Uutiset

Dynamo piinasi Helsingin IFK:ta

Riihimäen Dynamo avasi käsipalloliigan kevätkierroksen lupauksia herättävällä kotipelillä. Paikasta liigan kärkinelikossa kamppaileva Helsingin IFK sai puristaa loppusummeriin saakka pitääkseen kotijoukkueen ruodussaan. HIFK vei lopulta tiukan pelin maalein 29–33 (12–17). Näin Dynamo jatkaa edelleen sarjan jumbona, vain yksi tasapelipiste saaliinaan.

Avausjakso ei vielä luvannut pelkkää hyvää riihimäkeläisille. Tasaisen alkurymistelyn jälkeen Dynamo hukkasi maalijyvän lähes seitsemäksi minuutiksi. Siinä ajassa maalin johto muuttui kolmen takaa-ajoksi. Dynamon päävalmentaja Pekka Lappalainen otti aikalisän rauhoittaakseen peliä.

– Ehkä sekin tuli otettua vähän lian myöhään, koska meillä helposti käy se, että leuka painuu rintaan, kun tulee takaiskuja, Lappalainen mietti pelin jälkeen.

Toisin kuin monissa aiemmissa peleissä aikalisästä oli apua ja joukkue sai rivinsä uudestaan järjestykseen. Olli Kuparinen ja Osmo Tuomi kavensivat vielä jakson lopussa maalieron viiteen.

Toisella puoliajalla Dynamo sai uutta virtaa peliin. Harmittavasti joukkueen keinot eivät riittäneet IFK:n ulkomaalaisvahvistusten Mirza Mimicin ja Nikola Zujicin haastamiseen. Korkealle ponnistavat takamiehet pystyivät turhan helposti ohittamaan Dynamon puolustuksen. Toisaalta HIFK:n pelin sielu, Olev Eensalu pysyi hyvin pimennossa. Riihimäkeläiset olivat merkanneet pelinrakentajan, mikä pelin loppua kohden lisäsi helsinkiläisten päänvaivaa.

Takamiehet esillä

Dynamon takamiehet Elis Alander ja Valtteri Viljanen ottivat hyökkäyspäässä vastuuta. Kahden kovan ulkomaalaispelaajan pommituksesta huolimatta Dynamo nousi sillasta ja kavensi maalieron kolmeen. Takamatka ja se, että HIFK alkoi taktisesti jarruttaa peliä huomattuaan kotijoukkueen maaliahneuden kasvatti riihimäkeläisten riskiottohalua. IFK hyydytti omat hyökkäyksensä kävelyvauhtiin kuluttaen aikaa ja vältellen virheitä.

Muutama Dynamon kriittinen harhasyöttö ottelun loppuneljänneksellä lopulta riitti päästämään helsinkiläiset pälkähästä. Tuomen, Kuparisen ja Jussi Väänäsen tahtomaalit eivät loppuminuuteilla riittäneet Zujicin ja Mimicin johdolla voittoon marssineen IFK:n kaatamiseen.

– Ei me olla vieläkään maanrakoon vajottu, vaikka tappio tuli taas. Tämä oli kauden ensimmäinen ottelu, jossa vastustaja joutui jäädyttämään peliä, koska niiden ulkomaalaiset alkoivat väsyä ja me haastettiin koko ajan, Lappalainen huomautti.

– Meillä ei tällä kerralla yksinkertaisesti fysiikka riittänyt puolustuksessa. Ei ole tarpeeksi pitkiä miehiä Mimicin ja Zujicin kaltaisia ukkoja vastaan. Niillä on niin valtava pomppu, että heitto tulee suorana muurin yli, Lappalainen harmitteli.

– Silti toisella jaksolla oli vielä ne muutamat joko tai -tilanteet, joista peli olisi voinut paremmalla tuurilla jopa kääntyä meille, Lappalainen arvioi. (HäSa)

Asiasanat