Uutiset

Dynamo selvitti ensimmäisen sarjakarsinnan rimaa hipoen

Ankariin koitoksiin SM-liigassa tottunut Dynamo Riihimäki oli vähällä kompastua liigakarsinnan toisessa osassa tiistain myöhäisottelussa Hangossa. Divarijoukkue Hangon IK pakotti liigapaikkaansa puolustavan Dynamon jatkoajalle. Voitto heltisi lopulta riihimäkeläisille jatkoajalla numeroin 31–33 (26–26, 13–13). Voitto katkaisi hankolaisten pyristelyn. Seuraavaksi Dynamo kohtaa voittajan otteluparista Paraisten IF-Dicken Akademi.

Dynamon päävalmentaja Pekka Lappalainen uumoili jo sunnuntaina arkipelistä vieraissa vaikeaa. Riihimäellä helposti lyöty vastustaja oli koonnut rivinsä ja saanut katsomon täyteen. Kun riihimäkeläiset lähtivät peliin vain hakemaan varmaa voittoa, oli edessä vaikea ottelu.

Jo avausjakso osoitti, että väärällä asenteella ei pitkälle pötkitä. Toinenkin puoliaika jatkui yhtä tasaisena. Erityisesti riihimäkeläisten lepsuilu näkyi puolustuksessa, joka antoi hankolaisille liikaa heittotilaa.

Loppusummerin soidessa peli oli tasan. Se tarkoitti kahta viiden minuutin mittaista jatkoerää. Ensimmäisen aikana Hanko meni johtoon. Dynamo teki taktisen liikkeen vaihtaen maaliin avausjaksolla torjuneen Jouni Niemisen. Nieminen sai heti toisen viisiminuuttisen alkuun torjunnan ja pitkä avaus vapautti Matias Savinaisen. Savinainen upotti varmasti.

Dynamon puolustus löysi myös uuden vaihteen ja Hanko ei enää saanut lisämaaleja. Olli-Pekka Kuparinen punnersi viivalta tasoitusmaalin ja Sami Karhunen onnistui kahdesti, joten Dynamo pinnisti niukan voiton.

– Tultiin vähän takki auki. Edellispeliin verrattuna ei ollut minkäänlaista asennetta ja sitä on vaikea korjata enää pelin aikana. Se on vanha totuus, päävalmentaja Lappalainen pohti.

– Tietysti arki-ilta, vieraskenttä ja osa pelaajista on lähtenyt aamulla viideltä töihin ehtiäkseen illaksi peliin. Kyllä sekin vähän näkyi otteissa, Lappalainen arveli. HäSa 

Asiasanat

Päivän lehti

19.9.2020

Fingerpori

comic