Uutiset

Dynamolle odotettu tappio Helsingissä

Käsipallojoukkue Riihimäen Dynamo koki lauantaina odotetun vierastappion Helsingissä. SM-liigan runkosarjan kakkospaikalle vankasti ankkuroitunut Dicken pelasi rutiinivoiton maalein 29–17 (16–6). Näin Dicken pysyi edelleen toisen riihimäkeläisjoukkueen Cocksin kannoilla ja on yhä mukana taistelussa runkosarjan voitosta.

Dynamo lähti peliin kovalla puolustusasenteella. Se ei täysin purrut rutinoituneen Dickenin hyökkääjiin, mutta riihimäkeläisten varoitustili täyttyi kiivasta tahtia. Maajoukkuemiehet Joacim Broman ja Timmy Thor etunenässä kotijoukkue repi etumatkaa.

Toisessa päässä Dynamo ei löytänyt avaimia Dickenin puolustuksen murtamiseen. Kuudennen peliminuutin jälkeen joukkueen maalisaldo odotti kohennusta peräti 15 minuutin ajan. Maalittoman jakson aikana kahdeksaan maalin revennyt takamatka kasvoi vielä ennen erätaukoa kahdella ja ottelu oli jo käytännössä ratkaistu.

Toisella puoliajalla asetelma ei oleellisesti muuttunut. Tosin jakson alkuun nähtiin hetkittäin sitä taistelevaa Dynamoa, joka pitkin kautta on välähdyksenomaisesti herättänyt lupauksia paremmasta. Tasaisuus sarjanousijan otteista kuitenkin edelleen puuttuu, mikä on pitänyt joukkueen sitkeästi liigan hännillä.

Junioripitoinen Dynamo sai ottelun viimeisellä neljänneksellä enää harvakseltaan maalipaikkoja ja osa niistäkin hukattiin. Toisaalta puolustuspelaaminen säilyi liikkuvana ja aggressiivisena loppuun asti, mikä piti sentään Dickenin maalilukemat maltillisina. (HäSa)

Asiasanat