Uutiset

Dynamon liigapaikka jäi kabinettipäätösten varaan

Dynamo Riihimäki kompastui 1-divisioonan kärkijoukkueen Paraisten IF:n voitontahtoon jo toistamiseen. Dynamo kohtasi perjantaina liigakarsintavastustajansa tämän kotiareenalla edellisiltainen tappio niskassaan. Kaksikon toinen kohtaaminen noudatti samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinenkin. Parainen otti voiton maalein 31–20 (15–9). Näin Parainen saa vuosien jälkeen mahdollisuuden nousta SM-liigaan.

Tappioiden jälkeen Dynamon sijoitus maan käsipallorankingissa putosi sijalle kymmenen. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita putoamista 1-divisioonaan.

– Käsipalloliigan säännöissä on, että liigassa pelaa kymmenen joukkuetta. Veikkaan, että meillekin tulee liigalisenssihakemus, mutta en voi olla asiasta varma, Dynamon päävalmentaja Pekka Lappalainen toteaa.

Pelillisesti Paraisten valmius Dynamon haastamiseen yllätti torstaina, eikä riihimäkeläisjoukkue pystynyt yön aikana kasaamaan rivejään.

– Jostain syystä asenne koko tasonmittauspeleihin oli väärä. Ilmeisesti meidän pelaajille riitti se, että ollaan Suomen kymmenenneksi paras joukkue. En oikein muuta osaa sanoa, Lappalainen ihmetteli.

Torstain tapaan riihimäkeläisten hyökkäykset kilpistyivät Paraisten maalivahtiin, Markus Mattilaan. Puolustuksessa taas kotijoukkueen terävästi heittävä Fredrik Lundén oli vaikeasti pideltävissä.

– Me ei jostain syystä saatu sitä meidän normaalia peliä käyntiin kummassakaan ottelussa. Ja toki on sanottava, että parempi joukkue voitti, Lappalainen summasi. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic