Uutiset

Dzahar Abuhanov suosikkina kotikehään

Perinteikäs nyrkkeilyseura Hämeenlinnan Kisa isännöi viikonvaihteessa Jukolan koululla A- ja B-junioreiden suomenmestaruuskisoja. 22 sarjaan on ilmoittautunut 84 nuorta iskijää.

A-junioreissa ottelevat iskijät ovat syntyneet vuosina 1993-1994 ja B-junioreissa vuosina 1995-1996. Suurimmilla joukkueilla Hämeenlinnaan saapuvat Tampereen Voimailuseura (13 ottelijaa) ja Lahden Kaleva (8 ottelijaa)

SM-kisojen ensimmäiset iskut vaihdetaan lauantaina kello 13 käynnistyvissä alkuotteluissa. Lisää alkuotteluita on vuorossa kello 17. Kaikkien sarjojen finaaliottelut ja mahdollisesti osa semifinaaleista otellaan sunnuntaina kello 11 alkaen.

Lauantain ottelulistalla on nelisenkymmentä ottelua ja finaalipäivänä noin kaksikymmentä.

Hämeenlinnan Kisaa SM-kehässä edustaa B-junioreiden alle 50 kilon sarjassa otteleva Dzahar Abuhanov. Viisitoista vuotta tiistaina täyttänyt iskijä on sarjansa suosikkeja.

Nuorella kisalaisella on takanaan jo 19 ottelua, joista hän on voittanut 14.

-Dzahar on seuramme kautta aikojen lahjakkaimpia junioreita. Odotan todella kovaa lyövältä kaverilta mestaruutta, sanoo Kisan valmentaja Terho Kivimaa.

Abuhanov on ilmoittautunut SM-kehään 50 kilon sarjaan. Kisalaisen lisäksi sarjaan oli ilmoittautunut keskiviikkoon mennessä vain yksi ottelija.

-Näillä näkymin Dzahar on mukana viisikymppisissä, mutta saattaa otella myös painoluokkaa ylempänä (52 kiloa). Myös vastustajat ratkeavat lopullisesti vasta punnituksissa, Kivimaa muistuttaa.

Ojapalo vahva miesten kehissäkin

Riihimäen Kehä-Kettujen junioreita ei nähdä tämänvuotisissa SM-kisoissa.

-B-junioreiden 60 kilon sarjassa otteleva Misa Paakkola on tällä hetkellä ainoa junnujen SM-kehään tähdännyt ottelijamme, mutta hänkin on sairaana, kertoo Kehä-Kettujen päävalmentaja Harri Markus.

SM-kisojen kovin tekijä on Lahden Kalevan Jarkko Ojapalo, joka nousee kehään A-junioreiden 69 kilon sarjassa. Ojapalo on rankattu yleisessäkin sarjassa Suomen kakkoseksi. (HäSa)