fbpx
Uutiset

Ecuadorille futiksen MM-tuoksut

Urheilussa maaotteluiden yleisö sonnustautuu yleisesti oman maan väreihin. Ecuadorin fanit pääsevät kannustamaan maataan jalkapallon MM-kisoissa omassa kansallistuoksussaan.

Ecuadorin futismaajoukkue lanseeraa kolme maan MM-kisaparfyymiä. Asiasta ilmoitti lattarimaan jalkapalloliitto FEF.

Kaikki kolme kansallistuoksua ovat jalkapalloliiton mukaan “hyvin viehättäviä”.

Ecuadorin fanien tuoksuasetta pääsevät haistelemaan Saksan MM-kisoissa ainakin isäntämaan, Puolan ja Costa Rican kannattajat. Nämä maat kohtaavat kesäkuussa MM-alkusarjan A-lohkossa.

Japanilaiset purjehtivat ulos avioliiton satamasta

Aviomiehen pääsyä eläkkeelle juhlivat japanilaispariskunnat ovat vaarassa päätyä avioeroon. Ainakin, jos eläkepäiviä lähdetään juhlimaan valtamerilaivalle.

Japanilainen työkulttuuri suosii pitkiä päiviä. Niinpä eläkkeelle jäävät miehet ovat viettäneet vuosikymmeniä muualla kuin kotona häiritsemässä perheen arkipäivää. Kun ukkelin naama sitten alkaakin olla näkyvissä jatkuvalla syötöllä, se ei enää näytäkään kovin kiehtovalta.

– Yhtäkkiä ei pitäisi sännätä pitkälle matkalle yhdessä, sanoo Sayoko Nishida, jonka kirjalliseen tuotantoon lukeutuu muun muassa teos Miksi eläkkeelle jääneet aviomiehet ovat niin suuria kiusankappaleita?

Nishida suosittelee pariskunnille ensi hätään yhden päivän bussiajelua. Sen aikanakin ehtii jo vähän nähdä, miten yhteiselo sujuu.

– Eläkkeelle jäämisen jälkeen perheissä on tärkeintä hoitaa kommunikointi. Siinäkin suhteessa lähteminen pitkälle risteilylle voi olla harkitsematonta ja lisätä eron mahdollisuutta.

Puolet briteistä puhuu autolleen

Lähes joka toisella britillä on vallan merkillinen tapa puhua autolleen. Autoa muun muassa lohdutetaan ja rohkaistaan ennen pitkää ajomatkaa ja kehutaan hyvin sujuneen matkan päätteeksi.

Kyselyyn osallistui 2 000 brittiautoilijaa. Heistä 40 prosenttia olettaa nelipyöräisellään olevan persoonallisia taipumuksia. He muun muassa pelkäävät, että heidän autonsa joskus järkyttyy. Autonsa tunteista on huolissaan 19 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Kysely paljastaa myös, että naiset suhtautuvat miehiä hellemmin autoihinsa. Joka viides nainen myöntää antaneensa autolleen lempinimen, vaikka omalle puolisolle sellaista ei olisi tullut keksittyäkään.

STT-Reuters

Menot