Uutiset

Edesmenneen paavin omistamasta autosta kiistellään USA:ssa

Edesmennyt Paavi Johannes Paavali II omisti elämänsä aikana vain yhden auton, ja nyt jopa 5 miljoonan arvoiseksi oletetusta pirssistä kiistellään Yhdysvalloissa. Auto aiottiin myydä kesäkuussa huutokaupassa, mutta omistussuhteiden epäselvyyden takia huutokauppaa lykättiin.

Vaatimaton vuoden 1975 Ford Escort oli paavin omistuksessa vuoteen 1996 saakka, kunnes hän antoi sen Kruse International huutokauppahuoneelle myytäväksi hyväntekeväisyystarkoituksessa.

Chicagolaisravintoloitsija Jim Rich osti auton 102 000 dollarilla ja matkusti Vatikaaniin hakemaan auton avaimia itse paavilta. Auto oli näytteillä Jimin ravintolassa, joka vuosi sitten joutui konkurssiin.

Jim oli aikeissa myydä auton Kruse Internationalin huutokaupassa Las Vegasissa, mistä hän sen alunperin ostikin.

Hänen isänsä Jerome kuitenkin haki oikeusteitse hyllytyksen kaupalle väittäen olevansa auton oikea omistaja, koska hän on konkurssin tehneen poikansa miljoonalainojen takaaja. Nyt auto on määrätty Jeromelle, kunnes oikeus antaa lopullisen päätöksensä.

Mariah Carey lähestyy kaikkien aikojen kärkeä

Amerikkalainen poplaulaja Mariah Carey, 35, tunkee hyvää vauhtia kohti kaikkien aikojen artistilistan terävintä kärkeä.
Careyn uusi single We Belong Together kiilasi Billboard Hot 100 -singlelistan ykköseksi. We Belong Together on jo 16:s Careyn single, joka onnistuu valtaamaan listan ykköspaikan, kertoo E! Online.

Mariah Careyn edellä kaikkien aikojen tilastossa ovat enää vain The Beatles 20 listaykkösellään ja Elvis Presley, joka on ollut listan kärjessä 18 kertaa.

Mariah Careyn kantapäitä joutuvat katselemaan muun muassa Michael Jackson, The Supremes, Whitney Houston ja Madonna. Jacksonilla on ollut listaykkösiä 13, Supremesilla 12 ja Whitney Houstonilla sekä Madonnalla 11 kappaletta.

Mariah Carey otti tiedon menestyksestään tämän päivän listalla ja historiatilastoissa tyynesti vastaan.

– Kun julkaisin uuden albumini, en oikein tiennyt mitä siltä voi odottaa. Tiesin vain sen, että se on hyvä levy, Mariah Carey kommentoi albumiaan The Emancipation Of Mimi.

STT