fbpx
Uutiset

Edessä vuoden viimeinen rutistus

Hämeenlinnan Pallokerhon vuoden 2015 liigaottelut alkavat olla pikkuhiljaa taputeltuja. Vuoden viimeisen ottelunsa joukkue pelaa tiistaina Ritariareenassa vastustajanaan Porin Ässät.

Kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa lyödään alkutahdit Kerhon rankalle tammikuulle, jolloin joukkueella on urakoitavanaan kaksitoista ottelua. Viimeistään tuolloin pitäisi joukkueen myös alkaa kammeta itseään pois sarjataulukon jumbopaikalta.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen pitää tiistain ottelua hyvänä porkkanana tulevaan. Ässät on nimittäin sarjataulukossa viimeisenä joukkueena kiinni pudotuspelipaikassa (12 pinnaa Kerhon edellä).

– Kyllä meillä on nyt edessä taas iso peli. Ässät on hyvä joukkue, jolla on paljon kokeneita pelaajia. Meidän pitää hyödyntää maalipaikat todella tehokkaasti, sillä vastustaja osaa puolustaa tarkasti vieraskaukalossa, Arvonen muistuttaa.

HPK sai jobinpostia joulunpyhinä, kun NHL-seura Edmonton Oilers pyysi maalivahtinsa Eetu Laurikaisen takaisin rapakon taakse. Kerho ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan, vaan aloitti välittömästi uuden veskarin etsinnän. Ensimmäisenä HPK:n pyydykseen tarttui Tapparan tshekki Dominik Hrachovina, joka tulee kahden ottelun mittaiselle lainapestille Hämeenlinnaan.

21-vuotias Hrachovina nähdään maalitolppien välissä jo tiistain Ässät-ottelussa. Tapparan kakkosmaalivahdin saapuminen Kerhoon osuu hyvään saumaan, sillä hän pelasi hyvin ennen joulutaukoa Tapparan kukistaessa paikallisottelussa Ilveksen.

Tapparan maalitolppien välissä Hrachovina on ollut tällä kaudella seitsemässä liigaottelussa. Hänen torjuntaprosenttinsa on 93,1. Liigaotteluiden lisäksi hän on torjunut Mestis-joukkue LeKin maalilla 14 ottelua torjuntaprosentilla 91,3.

– Eetun lähteminen tietenkin harmitti meitä, mutta onneksi saimme heti uuden lainamiehen. Nyt meillä on taas hieman enemmän aikaa etsiä pitempiaikaista veskaria, Arvonen pohtii.

HPK:lla on takanaan vaisusti sujuneet vierasottelut sekä Bluesia että KalPaa vastaan. Kuopiossa Kerho muni ottelun alussa, mutta sai pelinsä rullaamaan lopussa.

– Olimme joulupöydässä ensimmäiset 10 minuuttia. Vauhtiin päästyämme voitimme kuitenkin maalipaikat selkeästi ja se on Kuopiossa kova juttu. Taistelimme myös loppuun saakka hyvin, josta pitää nostaa hattua joukkueelle, Arvonen muistelee.

Myös Kerhon kolmosketjun laiturille Juha Koivistolle jäi paljon jossiteltavaa tapaninpäivän Kuopion reissulta.

– Meillä oli taas vaikeuksia maalinteossa. Siihen pitää ilman muuta saada parannusta. Runkosarjaa on vielä jäljellä 27 ottelua ja nyt pitää ehdottomasti alkaa niitä pisteitä putoilla, Koivisto muistuttaa.

Koivisto on Kerhon pistepörssin nelonen lukemillaan 3+10. Omia teholukemiaan tärkeämpänä mies pitää tulostauluille ilmestyviä otteluiden lopputuloksia.

– Tavoitteenamme on saada jokaisesta pelistä kolme pinnaa. Siihen pyrimme koko joukkueen voimalla, Koivisto sanoo.

HPK saa tiistain otteluun vahvistuksia myös pakkikaartiinsa. Marraskuun puolesta välistä saakka loukkaantuneena ollut Joonas Lehtivuori on nimittäin pelikunnossa.

– Hyökkääjistä Riku Hahlin paluu sen sijaan venyy ensi vuoden puolelle. Puolustaja Henri Auvinen on puolestaan pois pari viikkoa, kertoo HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen. HäSa

Asiasanat

Menot