fbpx
Uutiset

Eduskunnan kirjallinen sidonnaisuusilmoitus unohtui ministeri Mykkäseltä

Tuore ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.) ei jättänyt eduskunnan keskuskanslialle vaadittua sidonnaisuuksien tuloilmoitusta ajoissa kirjallisesti.

Eduskunnan työjärjestys on nykyisestä eduskuntakaudesta lähtien vaatinut jokaista kansanedustajaa jättämään sidonnaisuusilmoituksen tuloista, joilla voi olla vaikutusta hänen toimintaansa kansanedustajana.

Tulot on ilmoitettava vuosittain, ja vuoden 2015 tuloilmoituksen viimeinen jättämispäivä eduskunnan keskuskansliaan oli 30. kesäkuuta.

Eduskuntasihteeri Heikki Helon mukaan kaksi ilmoitusta ei ollut jätetty määräaikaan mennessä. Toinen oli Mykkäsen, toinen Juho Eerolan (ps.).

Mykkänen kuitenkin jätti sidonnaisuusilmoituksensa Valtioneuvoston kanslialle kesäkuun lopussa sen jälkeen, kun hänet nimitettiin ministeriksi.

Mykkäsen erityisavustaja Suvi Aherto kertoo, että eduskunnan keskuskanslialle oli jätetty suullisesti ilmoitus siitä, että edellisvuoden ilmoitukseen ei ollut muutettavaa. Kyse oli hänen mukaansa informaatiokatkoksesta.

– Nyt ilmoitus on jätetty myös kirjallisesti ja asia korjattu. Ministerillä ei ole tuloja, jotka olisi pitänyt ilmoituksessa huomioida, kertoo Aherto.

Kansanedustaja Juho Eerolan avustaja Vilhelm Junnila kertoo, ettei Eerola jättänyt uutta sidonnaisuusilmoitusta, koska hänellä ei ollut viime vuoden ilmoitukseen mitään lisättävää tai muutettavaa.

Eduskunta julkaisee verkkosivuillaan kaikkien kansanedustajien sidonnaisuusilmoitukset. Laiminlyödystä sidonnaisuusilmoituksesta seuraa, että eduskunnan puhemies tekee asiasta täysistunnossa ilmoituksen. HäSa

Menot