fbpx
Uutiset

Eemeli Kaartisesta Janan uusi nuorisopäällikkö

Lokakuun alussa Janakkalan Janan uutena nuorisopäällikkönä aloittaa rovaniemeläinen Eemeli Kaartinen, 26. Kesällä fysioterapeutiksi valmistunut Kaartinen on urheilutaustaltaan pikajuoksija.

Kaartisella on noin 10 vuoden kokemus seuratoiminnasta Kemistä ja Rovaniemeltä. Hän on yleisurheiluseura Pohjan Koitto ry:n puheenjohtaja, Länsi-Pohjan piirin puheenjohtaja ja SUL:n liittovaltuuston jäsen.

Hänellä on myös ohjaus- ja valmennuskokemusta sekä taustallaan nuorisovalmentajatutkinto.

Rovaniemeltä Turenkiin muuttava Kaartinen odottaa uuden työnsä alkamista. Mukanaan hän tuo monipuolisen paketin yleisurheiluosaamista.

– Tietyllä tapaa tämä työ on tavoitteiden täyttymys. Aktiivinen vapaaehtoistoiminta on kehittänyt osaamista sen verran, että arvelinkin että jossain ennen pitkää tarvitaan minua myös oikeisiin töihin, Kaartinen sanoo.

Kaartisen mielestä Janassa perusasiat ovat kunnossa.

– Erityisesti paikkakunnan kokoon suhteutettuna toiminta on ihailtavaa. Tietysti toimintaa voi vahvistaa edelleen. Tunnistan Janassa osittain samoja kehityskohteita, joiden kanssa on tehty töitä Rovaniemelläkin, hän huomauttaa.

Ensimmäiseksi kehityskohdaksi uusi nuorisopäällikkö ottaa junioreiden kilpailuaktiivisuuden kohentamisen.

– Ryhmien ohjaajat ja valmentajat ovat tässä asiassa keskeinen tekijä. Omaan ryhmään pitää luoda positiivinen ilmapiiri kilpailemista kohtaan. Myös ohjaajien kautta tiedotuksen täytyy toimia, he ovat tärkeä linkki urheilijan vanhempien ja seuran välillä. Uskon että tässä voidaan vuoden aikanakin jo nähdä selviä muutoksia, Kaartinen lisää.

 

Asiasanat

Menot