Uutiset

Eerikkilän uusi areena vihittiin käyttöön

Eerikkilän urheiluopiston uusi jalkapalloareena vihittiin tiistaina käyttöön, kun kentällä pelattiin Suomen ja Liettuan välinen poikien alle 19-vuotiaiden maaottelu. Kentän avauspotkun potkaisi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

– Ei komeampaa kosketusta kentällä voi olla kuin avauspotku, sanoi itsekin jalkapalloileva ministeri.

Eerikkilän urheiluopiston rehtorina vielä vuoden loppuun asti toimiva Göran Enckelman on mielissään uuden areenan valmistumisesta.

– Nyt meillä on hienot mahdollisuudet järjestää tyttöjen ja poikien EM-karsintaturnauksia. Vahvuutenamme on aikaisin keväällä pelikunnossa olevat luonnonnurmikentät, kertoi rehtori.

Lokakuun alussa toimitusjohtajaksi tulee Suomen Palloliiton nykyinen huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen, joka työskentelee yhdessä Enckelmanin kanssa vuoden loppuun saakka ja ottaa sen jälkeen vastuun urheiluopiston kehittämisestä.

Nyt vihitty uusi areena on kansainväliset vaatimukset täyttävä. On lämmitettävä luonnonnurmi, katetut istumapaikat 800 katsojalle ja 25 metristen valaisinmastojen teho on huikeat 800 luxia.

Vihkiäisten yhteydessä pidettiin myös huippujalkapalloseminaari, jossa ministeri Paavo Arhinmäki totesi.

– Tällaisia kompakteja kokonaisuuksia tarvitaan, sillä ne lisäävät lajien suosiota. Veikkausvoittovaroista jaetaan urheilulle rahaa ja itse haluan painottaa rahanjaon perusteena myös harrastajien lukumäärää.

Vihkiäisten yhteydessä pelataan alle 17- ja alle 19-vuotiaiden Baltic cup, jossa osanottajat ovat Suomen lisäksi Viro, Liettua ja Latvia. (HäSa) 

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic