Uutiset

Eero Lehti kehui kiinalaisten ahkeruutta

Hämeen Sanomissa (HäSa 11.2.) uutisoitiin Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Eero Lehden vinosilmäkommentista vaaliseminaarissa. Osallistuin itse seminaariin, ja kuuluin niihin eturivin poikiin, joita seminaaripuhuja kehotti ahkeruuteen.

Minulle ainakin jäi Lehden puheenvuorosta mieleen kuva yritteliäistä kiinalaisista, joista meidän suomalaisten pitäisi ottaa oppia.

Kansanomaisesti puhunut Lehti osasi arvostaa ulkomaalaista osaamista. Seminaarissa Lehti kehui myös älykkäitä intialaisia, jotka ovat matemaattisesti lahjakkaita.

Veikkaanpa, että rasismista syytettyä on potuttanut, jos kerta kehuttuaan kiinalaista saa lehdistössä päälleen lokaa. Sinisilmäisesti ei pitäisi lähteä irrottamaan yksittäistä sanaa itse asianyhteydestä

Eero Lehden kommenttiin ei mielestäni sisältynyt minkäänlaista rasistista latausta. Veikkaanpa, että jokainen ahkera kiinalainenkin olisi ollut vain mielissään kuultuaan Lehden puheen. Vinosilmäkohu vaikuttaa yhtä hullunkuriselta, kuin keskustelu Fazerin Lakupekan tulevaisuudesta.

Ilkka Sasi

opiskelija

Riihimäki

Päivän lehti

21.1.2020