fbpx
Uutiset

Eero Remes määräsi tahdin Riihimäen SM-endurossa

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjaa kiertävä Eero Remes, 27, kaasutteli muille mallisuorituksen Riihimäen SM-enduron avauspäivänä. Kahdeksan maastokokeen aikana Remes jätti kotikisaansa ajanutta Marko Tarkkalaa runsaat puoli minuuttia.

– Ihan varmaa, tasaista ajoa. Kerran kaaduin, Remes valotti.

– Alussa oli vähän liukasta, mutta pito parani päivän mittaan. Ihan hyvät ja mukavat pätkät. Ei ehkä ihan perinteistä suomienskaa, mutta ei loppupeleissä kovin nopeaakaan. Siellä oli sen verran kiviä ja kantoja, että vähän piti passailla, Remes summasi.

Tarkkala ei päässyt parhaaseen vauhtiinsa tutuissa maisemissa.

– Eihän siinä mitään sen kummempaa. Vähän väsynyt olo oli, enkä saanut oikein itsestäni irti kaikkea. Tässä on nyt kuukausi menty tukka putkella, eikä meinaa saada tästä mitään irti. Meni ajeluksi, ei ollut kunnon iskua. Täytyy huomenna yrittää enemmän, Tarkkala pohti.

Nikander kolmas

Nuori Roni Nikander oli kisan kolmas, vain kuusi sekuntia Tarkkalaa hitaampana. Muu joukko jäi Jari Mattilan johdolla jo runsaan minuutin kärkivauhdista.

Kilpailu jatkuu sunnuntaiaamuna kello 9. SM-pisteet jaetaan erikseen kummaltakin kilpailupäivältä, mutta kisan voittaja palkitaan myös kokonaissuorituksen perusteella. (HäSa)

Asiasanat

Menot