Uutiset

Eero Tuuteri lahjoitti MM-mitalinsa Tarmolle

Tarmon päivää vietettiin tavallistakin juhlavammin Tarmon toimistolla torstaina.

Veteraanien suunnistusmestari Eero Tuuteri lahjoitti nimittäin MM-mitalinsa Tarmolle. Nyt mitalit ovat nätisti vitriinissä Tarmon toimistossa – tarmolaisten ja muidenkin ihailtavana.

Mitaleista kaksi on kultaista. Ne Tuuteri voitti Unkarin Pecsissä veteraanien MM-kisoissa vuonna 2011. Sarja oli jo silloin M90.

– Kiitän tarmolaisia. Nämä mitalit ovat tulleet senkin takia, että minulla on Tarmossa niin hyviä ystäviä ja kavereita, Tuuteri kehui.

Veteraanimestari kertoi, kuinka Unkarin MM-matka oli ikimuistoisen hieno.

– Meitä oli siellä täältä iso joukko, kolmisenkymmentä suunnistajaa. Henki koko matkan ajan oli erinomainen. Sprinttikisan aikana oli hellettä 35 astetta, Tuuteri muisteli seurakavereidensa kanssa.

Hän kävi kuntorasteilla vielä vuonna 2012. Viime kesänä rastit jäivät väliin lonkkaleikkauksen takia. Suunnistusta Tuuteri ei kuitenkaan ole jättänyt. Hannu Lähteenmäki kyseli mestaria opastamaan huhtikuussa alkavaan aikuisten suunnistuskouluun ja sai puoliksi lupaavan vastauksen.

– Käymässä voin siellä käydä, mutta metsään en suunnistuskoululaisia enää taluta, Tuuteri naurahti.

Ensimmäisen suunnistuskisansa Tuuteri kävi sodan aikana Kannaksella.

– Se oli vuosi 1942. Kilpailu pidettiin neljän kilometrin päässä etulinjasta.

Tarmon puheenjohtaja Kalevi Kilpi vakuutti. että Tarmo ottaa arvomitalit vastaan kiitollisena.

– Hatun noston arvoinen ele Eerolta, joka on hyvä esimerkki monelle. Eero on näyttänyt, että maailmalla voi olla mestarina iäkkäämpänäkin.

Tarmon suunnistusjaoston puheenjohtaja Tapio Haikama kertoi, että Tarmolla on parikymmentä kilpailevaa suunnistajaa.

– Yhteistyötä tehdään Hauhon Sisun ja Hämeenlinnan Suunnistajien kanssa. Tarmo on suunnistuksessa profiloitunut kuitenkin veteraani ja kuntosuunnistusseuraksi, Haikama sanoi. (HäSa)

Asiasanat