Uutiset

Eerola ja Juvonen golfasivat voiton

Aulangon Golfklubin Jonne Eerola ja Tawast Golfin Harri Juvonen säästivät parhaat lyöntinsä viimeisille peliväylille sunnuntaina Tawast Golfissa pelatussa Hämeen Sanomien scramble-kisassa. Ensimmäiset yhdeksän reikää 35 lyönnillä selvittänyt kaksikko lisäsi hönkää takaysillä ja tuloskorttiin kirjattiin komea 29 lyönnin tulos. Väylien 15 ja 18 eaglet (kaksi alle parin) olivat lopulta arvokkaita kaksikon pokatessa tasoituksettoman sarjan voiton tuloksella 64 lyöntiä.

Hyvin lyönneissään onnistuivat myös toiseksi yltäneet TawG:n Joonas Laitila ja AGK:n Henri Viitala. 66 lyönnin tuloksella pari nappasi toisen sijan ja jätti taakseen kovan nelinpeliparin Marko Hélenin ja Vesa Ronnun (myös tulos 66).

Myös Laitila ja Viitala pääsivät pitämään voittajanpuheen palkintojenjaossa. Tasoituksella neljä pelannut pari oli paras tasoituksellisessa kisassa 62 lyönnin tuloksellaan. Lyönnin voittajalle hävisivät TawG:n golffarit Eemeli Kero ja Vesa Mattila. Myös kolmanneksi yltänyt AGK:n pari Akseli Laaksi ja Atte Lehtinen ylsi nettotulokseen 63 lyöntiä.

Juvosen ja Eerolan voitto ei ollut kovinkaan suuri yllätys. Alkukaudesta kotimaan kovissakin kisoissa väläytellyt Eerola pelasi nimittäin tasoituksella +0,4, ja Juvonenkin on 2,4:n händärillään melkoinen pelimies.

Muutama huono lyöntikään ei pilannut voittajien pelihuumoria.

– Aloitimme vähän huonosti, mutta taas kerran nähtiin, ettei kannata luovuttaa kesken kisan. Onnistuimme lyönneissämme aika tasaisesti, eli molempien lyöntejä tarvittiin kierroksen aikana. Oli todella mukava menestyä paikkakunnan legendaarisessa scramble-kisassa, sanoi Juvonen.

Tasoituksellisen kisan voittajapari aloitti puolestaan sunnuntain kierroksensa hyvin. Pienen suvantovaiheen jälkeen peli sujui hyvin myös lenkin ratkaisevilla rei´illä.

– Teimme neljä birdieä (yksi alle parin) seitsemällä ensimmäisellä reiällä, mutta sitten tuli 4–5 vähän huonompaa reikää. Onneksi sain sitten sisään birdie-putin ja peli alkoi taas sujua, muisteli Laitila.

Viitala pelasi sunnuntain kisan tasoituksella 6,5. Laitilakin on jo singelimies luvullaan 7,6.

Hämeen Sanomien golfkisassa oli myös lähimmäksi lippua -kisa. Par kolme -väylällä 11 tarkin oli TawG.n entinen kapteeni, Kari Anttonen, joka löi pallonsa 71 sentin päähän reiästä. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic