Uutiset

Eespäin yhteisen aattimme puolesta

Siunattuja ovat ihmiset, joilla on viiteryhmä. Kaksin verroin siunattuja ne, joiden viiteryhmällä on kivan trendikäs ja mediaseksikäs nimi.

Voi heitä, joilla ei sellaista ole.

Prekariaatin ja gerontokraatin välissä on mediokraatin protektoraatti.

Mediokraattiin kuuluvat ne enimmäkseen keski-ikäiset, keskinäköiset ja keskinkertaisongelmaiset tavikset, jotka tekevät juuri niitä säännöllisen pitkäveteisiä töitä, joita prekariaatilla ei ole.

Kun prekariaatti suuttuu siitä niille, pitää kutsua poliisi paikalle. Se taas on prekariaatista silkkaa brutaliaattia ja mediokraatin vika.

Paljosta pahasta mediokraattia syytetään tässä yhteiskunnassa. Sen maksamilla veroilla ei elä kunnialla kunta, ei vikinättä valtio.

Mediokraatti vie nuorilta työt ja vanhoilta hoidon. Aatteensa on toki demokratia, mutta palkan maksaa plutokratia.

Silti ne menevät muina miehinä viattomasti aamulla töihin ja illalla kotiin, ruojat mokomat. Haravoivat ja juovat kahvia, vaikka maailmassa on hätä. Istuvat sohvassansa tyyriisti, nuo kälyiset konformistit.

Mediokraatti radikalisoituu korkeintaan ollessaan elektoraattina äänestyskopissa. Silloin se saattaa valita hetken mielijohteesta, hurjuuden puuskassaan, mieluummin kristillis- kuin sosialidemokraatin.

Mutta rajansa radikalismillakin: polttopullonsa sisällön se sentään polttaa kiltisti omassa maksassaan.

Mediokraatilla ei ole saittia netissä, ei flaieria näpissä. Ne lukevat printtiä ja puhelinluettelon pientä pränttiä. Useiden puhelimessa on johto.

Mediokraatti medikalisoituu, marginalisoituu, passivoituu, homogenisoituu ja alkoholisoituu, mutta vain keskimäärin ja jonkin verran, niin että Stakes ja Tilastokeskus sen panevat merkille. Muita ei suuremmin kiinnosta.

Mediokraatti on elämänsä tässä vaiheessa koulusta päässyt ja laitokseen matkalla, ja nyt on meneillään se lyhyt laidunkausi siinä välillä. Pitkä puberteetti on viimein ohi, ja tuohan maturiteetti tiettyä meriittiä, sehän on saletti.

Kovin globaaliksi mediokraattia ei voi kehua. Se on toki patriootti, asuntolainan maksettuaan jopa nurkkapatriootti.

Mediokraatin käsityksen mukaan prekariaatti on varmaankin joku verbin persoonamuoto, predikaatin pikkuserkku. Mediokraatin elämänfilosofian virkaa toimittavat lievästi oireilevat svedu-, russo- ja homofobiat.

Prekariaatti.org on verkosto, joka elämöi anarkismista, kun taas mediokraatin orgusto elää jo enimmälti imperfektissä ja verkosto kesämökin rantavesissä.

Sellainen on mediokraatti, maailman epäseksikkäin viiteryhmä. Loppujen lopuksi ei kai olekaan kovin kummallista, että nuoriso haluaa samastua mieluummin vaikka predikaatin pikkuserkkuun.

Mainos