fbpx
Uutiset

Eetu Kallioinen tähtäsi huipputuloksen

Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioiselle Italian maankamara ja ilmasto näyttävät sopivan erinomaisesti. 18-vuotias skeet-ampuja paukutteli lähelle ennätystään viikonvaihteessa Porpettossa käydyssä haulikkolajien juniorisarjojen maailmancupissa. Kallioinen oli paras poikien peruskilpailussa, jossa hän sai rikki 123 kiekkoa 125:stä.

Tulos uupuu vain yhden kiekon Kallioisen maailmanennätystä sivuavasta tuloksesta. Sen hän ampui viime vuonna Italian Lonaton MM-kilpailuissa.

Porpetton finaalissa Kallioinen sijoittui lopulta kolmanneksi. Pronssimitaliottelussa Kallioinen voitti Italian Edoardo Aloin 15–14.

Kisoissa ammuttiin lopuksi myös kolmen maailmancupin finaali. Siinä Kallioinen sijoittui toiseksi. Voittoon tähtäsi Italian Matteo Chiti.

Porpetton kisa kuului kolmen kilpailun sarjaan, jossa edelliset kisat käytiin toukokuussa Saksan Suhlissa ja kesäkuussa Orimattilassa.

Lopen Launosissa asuvan Kallioisen ammunta sujui jälleen mainiosti, vaikka kisa käytiin paahtavassa helteessä.

– Peruskilpailu onnistui ihan nappiin ja finaalinkin sijoitus on erinomainen tällä tasolla. Ihan parhaimpaani ei enää lopussa yltänyt, sillä rankka kisa verotti rajusti fyysisiä paukkuja. Finaalissa myös marginaalit ovat pienemmät, kun ammutaan vain 16 kiekkoa, Kallioinen muistutti.

Vielä kaksi vuotta nuorten sarjassa kilpailevaa Kallioista valmentaa miesten maajoukkueampuja Timo Laitinen.

Myös AHA:n Timi Vallioniemi takoi tälläkin kertaa varmaa tahtia peruskilpailussa ja sai tulokseksi 119. Se oikeutti yhdeksänteen sijaan. Finaalipaikka jäi kiekon päähän.

AHA:n Aleksi Ahokas ampui puolestaan 117 kiekkoa rikki ja oli kisan viidestoista. AAH:n Samuli Ahokkaan tulos oli 116 (sijoitus 19:s).

Porpeton joukkuekilpailun kaksi kärkisijaa jäivät Italiaan. Suomen joukkue Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi ja Aleksi Ahokas oli kolmas.

Loppilaisseuran nuorten menestyjien kilpailukausi jatkuu tiiviinä koko loppukesän.

– Pohjoismaiden mestaruuskisat ammutaan elokuun lopulla Ruotsissa. Ne ovat seuraavat kovemmat kisamme. Kisakalenterissa on myös ikäkausimestaruuskisoja ja gp-kisoja, Kallioinen sanoo.

AHA:n nuorten joukkue on osoittanut tänä kautena erinomaista varmuutta. Jokaisessa maailmancupissa ja Euroopan mestaruuskilpailussa on ollut tuomisina joukkuemitali. Vain italialaiset ampujat ovat olleet parempia.

– Pojat eivät näköjään suostu ampumaan tänä kesänä missään kisassa huonosti. Seurallamme on nyt todella kova nuorten tiimi, pohtii Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtaja Timo Suni.

Myös Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Miki Ylönen ampui hyvin viikonvaihteessa Porpetton radalla. Kaksoistrapin peruskilpailussa 18-vuotias pieksämäkeläinen teki SE-tuloksen 134 kiekkoa parantaen kiekolla aiempaa SE-tulostaan, jonka hän laukoi Saksan Suhlissa. Pronssiottelussa Ylönen rikkoi 29 kiekkoa.

Ylönen sijoittui lopulta kolmanneksi. Hän voitti pronssiottelussa Lorenzo Ferrarin. HäSa

Asiasanat

Menot